Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Eindelijk weer winst voor Futsal Dragten

Gepubliceerd op 17-10-2015

Na vier gelijke spelen op rij wist Futsal Dragten weer eens drie punten bij te schrijven en nestelt zich op de vierde plaats in de topklasse. Trainer coach Erik Donker kon vanwege blessures niet beschikken over keeper Marnick Dam, spelmaker Tim Hof en topscorer Rachid Akdim.

Niets deed er in Stiens aan denken dat Avanti een aantal jaren geleden een echt zaalvoetbal bolwerk was. Geen ontvangst, geen wifi, weinig publiek. In die kille entourage ging Futsal Dragten op zoek naar een overwinning. Dat moest ook wel, want de tegenstander bivakkeert momenteel op de laatste plaats in de competitie. De roodhemden uit Drachten besloten direct druk te zetten op de opbouw van de thuisclub. Op die manier kwam Avanti weinig aan voetbal toe en veroverden de Drachtsters vaak de bal. Dat resulteerde al snel in een versnelling over de rechterkant van routinier Arnaud Donker die jongeling Mark Kooistra bij de tweede paal vond: 0-1. Halverwege de eerste helft kegelde Marco Braaksma van afstand de bal in de kruising: een fraaie treffer betekende 0-2. Hierna zakte het niveau van de wedstrijd en speelde Futsal Dragten bedenkelijk. Avanti wilde daar niet van profiteren en anders stond doelman Luuk Westerhof met al zijn ervaring in de weg.

In de tweede helft probeerde Futsal Dragten met wat meer tempo te spelen. Vanuit een overtalsituatie scoorde Arnaud Donker op aangeven van Mark Kooistra: 0-3. Vervolgens deed Avanti wat terug na een goede voorbereidende actie van Simon -het kanon- Aronds. Langzamerhand nam Futsal Dragten het heft weer in handen met veel druk naar voren. Dennis de Vries scoorde uit een combinatie met de niet geheel fitte Sander Germeraad en daarna maakten de Dragtsters misschien wel het mooiste doelpunt van de avond. Uit een intrap werd er naar lievelust gecombineerd en op aangeven van good old Thommie Saija scoorde Aaron Tahapary fraai met links: 1-5. In de slotfase vermorste Dragten nog een flink aantal kansen door slordigheid en gebrek aan overzicht. Tenslotte wist Sander Germeraad nog te scoren op aangeven van de Dennis de Vries. Een 1-6 overwinning voor het nog altijd ongeslagen Futsal Dragten. Pas op 6 november speelt Futsal Dragten weer een competitiewedstrijd en ontvangt Real Camaradas uit Zuidhorn.

De teampagina van Futsal Dragten 1 is bijgewerkt met de doelpuntenmakers van deze wedstrijd.