Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

En ook de competitie is gestart!

Gepubliceerd op 18-09-2021

Na het bekerprogramma van vorige week (en een enkele competitiewedstrijd) kon deze week dan eindelijk gestart worden met het competitieprogramma. Daarin nam Futsal Dragten 1 op maandagavond het voortouw om via de woensdag (FD 6) op de vrijdagavond te eindigen.

En dan kan aan het einde van de week de balans worden opgemaakt en zien we weer een aantal verrassende uitslagen.

Zoals gezegd, Futsal Dragten 1 beet het spits af door naar Burgum af te reizen, waar De Herauten wachtte. Daar waar exact een week eerder FD 2 voor een verrassing zorgde met een bekerwinst, moest ‘het eerste’ een niet voorziene nederlaag (3-1) slikken.

Op woensdagavond was het de beurt aan Futsal Dragten 6. In een te benauwde ACLO-hal wist men de drie wedstrijdpunten mee te nemen naar Drachten, door tegen Drs. Vijfje 22 een 0-3 eindstand op het scorebord te laten noteren.

Dan het volle programma van de vrijdagavond. Met maar liefst 8 wedstrijden was het een drukte van belang. Om 19.00 uur begonnen zowel Futsal Dragten 2 als FD 3 aan hun wedstrijd. FD 2 was op bezoek bij de buren van Drachtster Boys 1 en kon de bliksemstart (0-1 na nog geen halve minuut) geen vervolg geven. Uiteindelijk keerde men met een 3-1 nederlaag terug naar De Drait.

FD 3 deed het tegen Drs. Vijfje 3 een stuk beter. De verrassende bekerwinst tegen Hoofdklasser Noordbergum kreeg een mooi vervolg. Al na 11 seconden lag de bal tegen het net en amper een minuut later was ook de 2-0 geboren. Daarna hervonden de ‘Stadjers’ zich en ging de wedstrijd redelijk gelijk op en via de tussenstanden 3-1 en 3-3 was het na driekwart wedstrijd ineens prijsschieten. Met een 7-3 nederlaag werden de studenten terug naar Groningen gestuurd.

Om 20.00 uur waren er maar liefst vier wedstrijden. Futsal Dragten 4 speelde de uitgestelde bekerwedstrijd bij ONT/CHZ 3 en kon met een uiterste krachtsinspanning een 5-6 overwinning laten noteren. FD 7 speelde in De Drait ook zijn bekerwedstrijd. Tegen ’t Fean’58 1 maakte men geen fout en de 3-1 werd met een voldaan gevoel nabesproken onder het genot van een ….. (vul maar in). Futsal Dragten 8 ging op bezoek bij Nieuw Roden 3. Dit werd een waar doelpuntenfestijn, maar helaas in negatieve zin voor de gasten. De teller bleef steken op 20-0. In Sportcentrum Leek ontving vv Westerkwartier 4 de mannen van Futsal Dragten 10. Na een 7-4 nederlaag als eindresultaat werden de auto’s weer opgezocht voor de terugreis.

Om 21.00 uur stonden de laatste twee wedstijden op het programma. In het Sportcentrum stonden ONT/CHZ 5 en Futsal Dragten 9 tegenover elkaar. De 3-4 eindstand verraadt een spannend verloop van de wedstrijd en dat was het ook! In de eigen Drait nam FD 5 het op tegen ONR 1 uit Roden. Na een gelijk opgaande strijd kreeg men aan het eind van de wedstijd ineens een enorme domper te verwerken. Met maar liefst vier tegendoelpunten binnen evenzovele minuten gaf het scorebord met 2-6 een zeer geflatteerde uitslag aan.

De eerste ronde van het bekerprogramma zit er op en met zes teams in de koker voor de volgende ronde kan Futsal Dragten tevreden zijn. De komende weken wordt de competitie voortgezet en daar tussendoor zullen ook de wedstrijden voor de 2e bekerronde worden ingepast.

Tot volgende week!