Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

FD 1 stunt tegen koploper

Gepubliceerd op 17-02-2024

Met vijf te spelen wedstrijden was het weer een goed gevulde voetbalweek, waarbij vooral op vrijdag interessante wedstrijden op het programma stonden. Helaas kon niet overal teruggekeken worden op een geslaagd resultaat. 

Futsal Dragten 4 reisde al op dinsdag naar het Overijsselse Steenwijk om aan te treden tegen de plaatselijke Boys. Voorafgaand aan de wedstrijd werd de spannende ontknoping van de thuiswedstrijd nog even gememoreerd. Nu werd het een heel andere wedstrijd, waarin Dragten, vooral in de tweede helft, steeds een stapje tekortkwam om een kansrijke wedstrijd te spelen. Men begon nog wel voortvarend met de 0-1 in de 2e minuut, gedurende het eerste bedrijf bleken de gastheren geenszins van slag te zijn. Langzaam nam men de touwtjes in handen en na een harde knal op de paal in de 11e minuut viel de gelijkmaker twee minuten later. Steenwijker Boys werd sterker en twee doelpunten binnen een kort tijdsbestek zorgden voor de 3-1. Toch kon Dragten vlak voor rust de achterstand verkleinen tot 3-2. Na de korte pauze had FD het nakijken. Slordige passes of ongewild balverlies hielpen Steenwijker Boys in het zadel. Met slechts één wissel stak de vermoeidheid de kop op en kansen op een doelpunt werden daarmee steeds schaarser. Uiteindelijk liep de thuisploeg uit naar 8-2, alvorens Dragten in de slotseconden met een derde treffer de wedstrijd afsloot.

De voetbalvrijdag begon met Futsal Dragten 8, dat al vroeg naar Leek was afgereisd voor het treffen met TLC 6. Bij de Dragtsters stokt het qua resultaten de laatste weken, desondanks ging men vol goede moed de wedstrijd aan tegen de nummer tien van de ranglijst. Beide teams deden weinig voor elkaar onder en met de 3-2 ruststand was nog geen voorspelling te geven, wie als winnaar van het veld zou lopen. Ook in de hele tweede helft bleef de spanning  aanwezig. Bij de stand 4-4 werd de klok stilgezet voor de laatste minuut. Daarin leek TLC alsnog de winnende treffer te maken, maar de gebalde vuisten bleken voor niets. Dragten wist nog voor het eindsignaal de stand alsnog met 5-5 gelijk te trekken, waarna gemoedelijk de handen werden geschud.

Om 20.00 uur ontving Futsal Dragten 1 de huidige koploper in de Topklasse, zvv Borger 1. Hoewel het seizoen nog maar net over de helft is, kan inmiddels gezegd worden dat de Drentse ploeg kandidaat is om het kampioenschap te behalen. Daarvoor zal dan o.a. Futsal Dragten verslagen moeten worden, waarvan men wist, dat het op basis van hun thuiswedstrijd (2-2) geen ‘appeltje-eitje’ zou worden. Vanaf het eerste fluitsignaal gingen beide teams volop ten strijde en na vijf minuten spelen slaagde Borger er in om 0-1 op het bord te zetten. Gedurende de eerste helft hadden de gasten weliswaar meer balbezit en bouwde men rustig aan een aanval, Dragten was achterin goed georganiseerd om naderend onheil te voorkomen. Een mooi opgezette Dragtster aanval deed de bal aan de rechterkant belanden en ‘uit de draai’ werd iedereen verrast, inclusief de keeper: 1-1. De tweede helft gaf een nagenoeg zelfde beeld. Beide teams deden verwoede pogingen om tot scoren te komen en daarin slaagde de thuisploeg in de 33e minuut. Een knappe voorzet werd vanaf de linkerkant strak voorgegeven, waarna een medespelers met de bal tegen zijn voet het vijandelijke doel ingleed. Uiteraard was de wedstrijd nog niet gespeeld en Borger deed er van alles aan om weer op gelijke hoogte te komen. Ondanks de aanvallend aspiraties, waarbij ook de keeper werd betrokken, bleef de 2-1 tot het einde van de wedstrijd staan en leed Borger zijn tweede nederlaag van het seizoen.

Futsal Dragten 3 ontving daarna in zvv Grijpskerk 1 ook een kampioenskandidaat. Hun huidige tweede plaats bleek gedurende wedstrijd niet onterecht te zijn. Met soms opbouwende spelmomenten, afgewisseld met lange passes, werd het Dragten moeilijk gemaakt. Na ruim tien minuten spelen kon de bal op het middenveld worden ontfutseld, waarna twee spelers elkaar de bal toespeelden om voor 0-1 te zorgen. Enkele minuten later viel ook de 0-2, zij het op dubieuze wijze. De Dragtster keeper werd bij een doelpoging duidelijk gehinderd, maar de scheidsrechter bleek het allemaal oké te vinden, zoals hij ook in het vervolg van de wedstrijd, tot frustratie van beide teams, wel meer duidelijk zichtbare overtredingen niet zou bestraffen. Feit bleef, dat Dragten met deze tussenstand ging rusten. Toen Grijpskerk in de 30e minuut in overtal zelfs voor 0-3 kon zorgen, was duidelijk dat het voor Dragten moeilijk zou worden. Gedurende de tweede helft gooide men echter de schroom van zich af en in de 42e minuut werd ‘de nul’ van het bord gehaald. In de laatste minuten leek het er op, dat Dragten toch nog een resultaat kon halen. Grijpskerk verhoogde weliswaar de marge weer naar drie, maar daarna bezweek men bijna onder de druk. Met een intikker bij de 2e paal door de mee opgekomen keeper en een ‘ouderwetse punter’ van afstand stond het ineens 3-4. Bijna was ook nog de gelijkmaker gescoord, ware het niet dat de inzet in het zijnet belandde.

Voor Futsal Dragten 7 waren de druiven (opnieuw) zuur. Ondanks het soms prima spel tijdens de wedstrijden blijkt het scoren dit seizoen een moeilijkheid te zijn. Op bezoek bij vv Westerkwartier 2 bleek dat ook het geval te zijn. Daar waar Dragten mogelijkheden had om tot scoren te komen, sloegen de gastheren in de eerste helft met snelle acties driemaal toe. De tweede helft gaf eenzelfde beeld. Opnieuw kreeg Dragten veelvuldig kansen om de bal tegen het net te dumpen. Toen dat uiteindelijk lukte, viel ook de 3-2 en de moedeloosheid werd ingeruild voor optimisme. Dit positieve gevoel kreeg echter weer een domper, toen een onbewust tikje op de enkels werd bestraft met een strafschop voor Westerkwartier. Deze werd echter vakkundig tegengehouden, waarna het resterende deel van de wedstrijd nog behoorlijk hectisch werd. Alle goede bedoelingen ten spijt, Dragten stond na het laatste fluitsignaal  onverdiend met lege handen.

In de komende vakantieweek zijn er slechts drie wedstrijden. Voor FD 7 staat een thuiswedstrijd gepland, terwijl FD 5 met een supportersschare in een heuse spelersbus(!) en FD 8 op de fiets naar hun tegenstander zullen reizen.