Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

FD 1 zonder veel moeite naar bekerwinst

Gepubliceerd op 12-01-2013

Het hadden er zo vijf of zes meer kunnen zijn. Paal en lat verhinderden meerdere keren een doelpunt voor FD 1. Bovendien speelde Futsal Dragten in een relatief laag tempo om tegenstander Trynwalden al snel op een onoverbrugbare afstand te zetten. Toch was iedereen aan Dragtster zijde met de 8-3 eindstand tevreden.

De van een blessure teruggekeerde Marnick Dam had in het begin van de wedstrijd weinig te doen. In een afwachtende houding keken de gasten de kat uit de boom en lieten Dragten het spel maken. Tot grote kansen leidde dit echter niet, omdat het tempo vrij laag lag. Toch stond er halverwege de eerste helft een 2-0 voorsprong op het scorebord door doelpunten van Aaron Tahaparij. Maar ook Trynwalden kreeg zijn kansen. Via een counter en een prima combinatie stond het plotseling weer gelijk en kreeg men zelfs kansen op een voorsprong. Zo ver kwam het niet. Nadat eerst Blend Barzinghi van dichtbij de paal raakte en Thommy Saija in de rebound de lat, zorgde Dennis Jansen even later voor 3-2. Saija stond op de 6-meterlijn en rolde de bal een metertje terug voor de inkomende Jansen, die met een hard schot de keeper kansloos liet. Nog voor rust schoot Saija de bal tussen diverse benen door het doel in: 4-2.

Aaron Tahapary scoort voor Futsal Dragten. (Foto: www.smelnesport.nl)

In de tweede helft werd nog maar eens het houtwerk getest, waarna Tahaparij voor 5-2 zorgde. De wedstrijd leek gespeeld, maar Trynwalden gaf niet op. Onoplettendheid aan Dragtster zijde leverde nog wel de 5-3 op, maar verder liet men het niet komen. Trynwalden kon niet echt meer een vuist maken en Dragten vond het eigenlijk wel prima. Toch kon het publiek nog enkele keren juichen. Thommy Saija zorgde er persoonlijk voor dat het overwicht duidelijker zichtbaar werd in de score. Met drie doelpunten in de slotfase van de wedstrijd zorgde hij voor de uiteindelijke 8-3 eindstand. FD 1 bereikte hierdoor de volgende ronde in het noordelijke bekertoernooi. Wie dan de tegenstander wordt, zal de komende weken bekend worden.

Keeper Marnick Dam stond weer tussen de palen, hij is weer terug van een blessure. (Foto: www.smelnesport.nl)