Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

FD 4 niet opgewassen tegen kampioenskandidaat

Gepubliceerd op 18-05-2024

Vrijdagavond stond in sporthal De Drait slechts één wedstrijd op het programma. Niet zomaar een wedstrijd, want Futsal Dragten 4 ontving zvv Grijpskerk 2.

Net als vorige week was Futsal Dragten 4 de tegenstander van een team dat nog kans maakt op het kampioenschap in de 1e klasse. Daar waar vorige week bij Drachtster Boys in het begin van de wedstrijd nog hoop was op een goed resultaat, nu was die tegen zvv Grijpskerk 2 na een klein kwartier spelen al grotendeels vervlogen. Dragten had geen antwoord op het soms prima combinatiespel van de gasten en keek tegen een 0-3 achterstand aan. Vlak voor rust kwam daar nog een vierde doelpunt bij.

In de tweede helft leek Dragten zich te herstellen. Al snel viel de 1-4, maar daar werden de gasten niet zenuwachtig door. De thuisploeg testte een aantal keren het houtwerk, wat Grijpskerk overigens ook lukte. Langzaam, maar zeker breidde men de voorsprong uit, wat uiteindelijk resulteerde in de duidelijke 1-9 eindstand. Grijpskerk had laten zien over een goed georganiseerd team te beschikken en zal hoogstwaarschijnlijk over drie wedstrijden het kampioenschap kunnen vieren.

Futsal Dragten 5 had de reis naar Urk gepland om daar voor hun laatste wedstrijd tegen het plaatselijke 3e team aan te treden. Urk was echter vergeten om voor deze uitgestelde wedstrijd de zaal te reserveren en kwam daar pas één dag van tevoren achter (…). Mede doordat de wedstrijd niet meer van belang is voor de stand in de competitie is in onderling overleg besloten om de wedstrijd niet meer in te halen.