Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

FD 5 zet goede spel door, knappe winst FD 4

Gepubliceerd op 02-03-2024

Van de zes te spelen wedstrijden konden er deze week helaas maar twee in winst worden omgezet. Spannend was het bij enkele wedstrijden zeker! Daarbij kwam FD 7 net een paar minuten tekort om een goed resultaat te halen.

Maar allereerst gaan we terug in de tijd. Naar 8 december 2023, om precies te zijn. Toen werd de wedstrijd Futsal Dragten 3 – Avanti 1 vlak voor tijd gestaakt vanwege wanordelijkheden. Er volgde een erg lang durend tuchtrechtelijk onderzoek, wat ook nog eens door Avanti gefrustreerd werd vanwege het steeds niet op tijd aanleveren van de benodigde (aanvullende) verklaringen. FD 3 trof overigens in deze kwestie geen blaam, dus was het wachten op de uitspraak. Uiteindelijk kwam die er pas deze week, waarbij de stand-bij-staken (7-4) als eindstand wordt aangemerkt en eindelijk de drie punten konden worden bijgeschreven. Of er aan (spelers van) Avanti straffen zijn uitgesproken, is niet bekend.

Terug naar het echte voetbal. Bij de drie thuiswedstrijden mocht Futsal Dragten 5 het spits afbijten met de wedstrijd tegen Futsal Marum 2. En dat werd er eentje, waarvan de spanning er tot de laatste seconde van af droop! Hoewel Marum over het geheel gezien weliswaar meer balbezit had en in de 9e minuut de score opende, was Dragten niet echt onder de indruk en zette de achterstand om in een 2-1 voorsprong. Beide teams maakten er vervolgens een heerlijk potje voetbal van en met 3-3 als ruststand was het spel volledig in evenwicht. Ook de 4-3 vlak na rust werd al snel weer beantwoord met de gelijkmaker. Dragten bleef echter kalm en wist het spel steeds meer naar zich toe te trekken. In de 48e minuut werd het definitieve gaatje geslagen door de nieuwe voorsprong uit te breiden naar 6-4. Bij het ingaan van de laatste minuut maakte Marum met 6-5 het echter toch weer spannend en werd het nog even billenknijpen tot het moment dat voor het laatst werd gefloten.

Futsal Dragten 3 ontving in FVC 1 de huidige koploper in de Hoofdklasse I. Hoewel men goed aan de wedstrijd begon, kon Dragten niet voorkomen dat FVC na bijna tien minuten spelen de leiding nam. En net als bij FD 5 werd deze achterstand omgezet in een 2-1 voorsprong, die tot de rust bleef staan. In de tweede helft zette FVC een tandje bij en kwam al snel op gelijke hoogte. De Leeuwarders lieten toe dat Dragten het spel mocht maken om vervolgens tweemaal vanuit de counter toe te slaan. Het lukte de thuisploeg daarna niet meer om dichterbij te komen, zodat de 2-4 uit de 39e minuut al de eindstand bleek te zijn.

Tegen TLC 2 hoopte Futsal Dragten 7 weer eens de zo vurig gewenste driepunter binnen te halen. De gasten hadden het achterin echter prima voor elkaar met een uitstekend acterende keeper als sluitpost. Ondanks de 0-2 achterstand, halverwege de eerste helft, bleef Dragten vol vertrouwen en dat werd in de 14e minuut beloond. TLC sloeg echter binnen een minuut weer terug met de derde tegentreffer en deze 1-3 bleek ook de ruststand te worden. Na de nieuwe aansluitingstreffer (2-3) in de 28e minuut werd de marge weer snel hersteld en uitgebreid naar 2-5. TLC dacht hiermee de overwinning al binnen te hebben, maar moest toch weer alle zeilen bijzetten. Dragten gooide alle schroom van zich af en na de 4-5 in de 50e minuut was er net te weinig tijd om alsnog een punt in de wacht te slepen. “Jammer, dat deze wedstrijd net iets kort duurt”, was de eerste reactie van een van de spelers.

Van de drie uitwedstrijden waren er twee dicht bij huis. Hierbij ging Futsal Dragten 4 op bezoek bij Drachtster Boys 1 om revanche te nemen na de 3-5 thuisnederlaag van een aantal maanden geleden. Dat viel echter niet mee. De Boys nemen op basis van verliespunten de koppositie in, maar staan ‘slechts’ vierde in de 1e klasse. Om die eerste plaats weer in te kunnen nemen, kan men zich geen misstap veroorloven. Die kwam er echter wel. Drachtster Boys zette de gasten vol onder druk, het lukte echter niet om de hechte en geconcentreerde Dragtster verdediging te kijk te zetten. Sterker nog, bij rust stond 1-2 op het bord. Ook de tweede helft was het aanzien meer dan waard. Met enkele wonderschone doelpunten, waarbij meerdere Boys-spelers steeds op het verkeerde been werden gezet, verdween de bal enkele keren in de rechterbovenhoek. Een indirecte vrije trap vlak voor tijd werd snoeihard in de kruising geschoten, waarmee Dragten de 3-5 verwelkomde en daarmee ook de overwinning voor zich opeiste.

In Sportcentrum Drachten trad Futsal Dragten 8 aan tegen het verrassend goed presterende ONT/CHZ 6. Beide teams hebben op dit moment al meer punten behaald dan in het hele vorige seizoen, dus kan men nu al spreken van een prima seizoen. In de onderlinge confrontatie moest FD toezien hoe de gastheren de leiding namen in de wedstrijd en met 3-1 gingen rusten. Deze achterstand kon in het tweede bedrijf niet hersteld worden. Beide teams vonden het net nog tweemaal en na ruim vijftig minuten spelen werd de wedstrijd met 5-3 afgesloten.

Voor Futsal Dragten 2 was de auto nodig om op bezoek te gaan bij Exstudiantes Groningen. In het Alfa Sportcentrum (Kardinge) konden de Dragtsters helaas geen potten breken. Ook in deze wedstrijd namen de gastheren in de eerste helft de leiding om die met een 3-1 voorsprong af te sluiten. Alle goede bedoelingen ten spijt, het werd Dragten niet gegund om tijdens de tweede helft dichterbij te komen en met eenzelfde resultaat als voor rust boog Dragten het hoofd na de 6-2 nederlaag.

In de komende week wordt er ook alleen op vrijdag gespeeld. Met een vol thuisprogramma en één uitwedstrijd zullen in totaal vijf FD-teams aan de aftrap staan.