Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

FD 7 kan voorsprong nèt niet vasthouden

Gepubliceerd op 20-04-2024

Van de vier geplande thuiswedstrijden ging de laatste op vrijdagavond niet door. FD 5 zou aantreden tegen zv Balk 1, maar zij meldden op woensdag dat men door een tekort aan spelers verstek moesten laten gaan.

Maar eerst gaan we terug naar maandagavond. Drie dagen na de uitwedstrijd bij zvv Urk 2 moest Futsal Dragten 3 al weer aantreden. Dit keer ging de reis de andere kant op, namelijk naar Stiens. Daar stond Avanti 1 klaar om de Dragtsters te ontvangen. Men begon goed aan de wedstrijd en al binnen de minuut werd het Stienser houtwerk getest. Ook een tweede doelpoging, niet lang daarna, leidde niet tot een doelpunt. Daarna kwam Avanti langzaam onder de druk vandaan en kreeg steeds meer gelegenheid om een aanval op te zetten. Dragten kon niet voorkomen dat enkele uitbraken de Stiensers op voorsprong zetten. Bij rust leidde Avanti met 3-1. Direct na de hervatting kwam daar zelfs een vierde doelpunt bij, voordat FD met de 4-2 iets terug kon doen. Dragten werd slordiger in de passing en daar maakte Avanti vervolgens dankbaar gebruik van. De gastheren counterden er in de laatste minuten op los en wisten daarmee met 9-4 de zege veilig te stellen.

Bij de drie thuiswedstrijden op vrijdag trad Futsal Dragten 7 als eerste aan. Samen met de ‘overburen’, Drachtster Boys 2, werd een open en levendige wedstrijd op de mat gelegd, die het aanzien meer dan waard was. De dadendrang van FD was groot en dat werd al snel beloond met de 1-0. In de pogingen om snel de gelijkmaker te kunnen scoren, strandden de Boys voortdurend op de goed concentreerde verdedigers van de thuisploeg. Na ruim een kwartier spelen vond men toch een gaatje, waarmee de stand weer gelijk was getrokken. Een snel genomen vrije trap werd uitstekend aangenomen door een medespeler en met een halve sliding kwam Dragten vlak voor rust opnieuw op voorsprong. In de tweede helft hielden beide teams elkaar goed in evenwicht en ondanks meerdere kansen over en weer bleef deze 2-1 erg lang op het bord staan. In de laatste minuten zette Drachtster Boys steeds meer druk en werd Dragten tot ver op de eigen helft teruggedrongen. Dit werd hen net iets te veel en in de 48e minuut viel dan toch de 2-2. Vlak daarna leek Dragten toch de volle winst te pakken, wat net niet lukte. Ondanks de erg lange ‘laatste minuut’ kwam in de stand geen wijziging meer.

Met PKC’83 2 kreeg Futsal Dragten 1 een kampioenskandidaat tegenover zich, hoewel men dat niet meer in eigen hand heeft. De Groningers lieten tijdens de wedstrijd zien over veel kwaliteit te beschikken en met soms messcherpe aanvallen, die in een sneltreinvaart werden uitgevoerd, brak men het verzet van Dragten. Zeker, ook de thuisploeg speelde een van zijn betere wedstrijden van het seizoen, de vele doelpogingen konden echter steeds worden gepareerd door een uitstekend acterende keeper. De 0-1 uit de 14e minuut bleef tot halverwege de wedstrijd staan en gaf Dragten nog alle mogelijkheden om een prima resultaat te halen. Die hoop werd vlak na de hervatting enigszins de kop ingedrukt. Na een snelle counter werd de bal prima voorgegeven en tegen de touwen gewerkt: 0-2. Ruim vijf minuten later werd het via een bijna soortgelijke aanval ook 0-3. Tegen het eind van de wedstrijd kreeg Dragten toch loon naar werken. Dragten mocht zo’n tien meter voor het vijandelijke doel aanleggen voor een vrije trap en ondanks de aanwezigheid van alle spelers op de doellijn verdween de bal keihard tegen de touwen. In de slotminuut was het voor de gasten eenvoudig om voor de 1-4 eindstand te tekenen. De Dragtster keeper was na een aanval niet op tijd terug om nog iets te doen.

Futsal Dragten 2 ontving in Futsal Meedhuizen de kampioen van de Hoofdklasse H. Deze titel was begin deze maand al opgeëist, maar dat weerhield de gasten niet om te laten zien waarom ze deze jaargang terecht als eerste eindigen. In de eerste helft ging het spel nog wel gelijk op, waarbij Dragten tweemaal een achterstand gelijktrok. Vlak voor rust nam Meedhuizen met de 2-3 een voorschot op de overwinning.  Met goed en fris voetbal werden de Dragtsters in de tweede helft kansloos gelaten. Men zette een tandje bij en langzaam maar zeker werd de score uitgebreid naar de uiteindelijke 2-7 eindstand.

Voor Futsal Dragten 4 duurde de reis naar de tegenstander maar kort. ONT/CHZ 1 was gastheer in Sportcentrum Drachten. De gastheren beleven een niet al te best seizoen en boekten tot nu toe slechts één overwinning, waarmee ze de rode lantaarn in bezit hebben. Desondanks werd het een spannende wedstrijd, waarbij tot het laatste moment niet duidelijk was, wie als overwinnaar uit de strijd zou komen. Na de 0-1 kwam ONT/CHZ weer langszij, waarna Dragten vervolgens de ruststand op 1-2 bepaalde. In de tweede helft leek het echter mis te gaan. De gastheren trokken de stand opnieuw gelijk en kwamen daarna met 3-2 zelfs op voorsprong. Uiteindelijk kon FD de naderende nederlaag voorkomen en werd de wedstrijd met een remise (3-3) afgesloten.

Over de uitwedstrijd van Futsal Dragten 8 kunnen we kort zijn. Op bezoek bij Nieuw Roden 7 stond het vizier niet echt op scherp en daar werd dankbaar gebruik van gemaakt. Met 4-0 als ruststand leek een mogelijke driepunter al uit zicht en dat werd in de tweede helft bevestigd. Nieuw Roden zocht en vond de gaten in de verdediging en beëindigde de wedstrijd nog net in de dubbele cijfers: 10-2.