Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

FD 8 stunt in laatste wedstrijd

Gepubliceerd op 31-05-2024

Het voetbalseizoen zou er voor Futsal Dragten nu echt op moeten zitten. Daar waar enkele andere teams hun laatste wedstrijd enkele weken geleden al speelden, moest FD 8 op de laatste dag van mei nog even aan de bak. Maar ook dan is het nog niet klaar.

Eerst gaan we nog snel even terug naar vorige week. Futsal Dragten 7 wilde in haar laatste wedstrijd van het seizoen nog even laten zien, dat men echt wel kon voetballen. Tegen mede-laagvlieger vv Westerkwartier 2 waren vooraf de bedoelingen goed doorgesproken en dat vertaalde zich in de wedstrijd. Met 2-1 als ruststand werd in de tweede helft geprobeerd de mogelijke driepunter vast te houden. Daarin slaagde Dragten net niet. Westerkwartier kwam alsnog langszij, waardoor 2-2 als eindstand werd genoteerd. Daarmee zat het seizoen er voor de mannen van FD 7 op. Of toch niet? (Lees verder hieronder.)

Futsal Dragten 4 snakte al enkele weken naar het einde van het seizoen. Meerdere ernstige en langdurige blessures noopten het team zich aan te passen, wat vervolgens de motivatie ook teisterde. Op bezoek bij FC Grootegast 1 heerste maar één team en dat was niet Dragten. Met 4-0 als tussenstand werd er kort gepauzeerd, waarna de thuisploeg in de tweede helft volop tot score kwam. Uiteindelijk stopte de teller bij 12-1. Het laatste fluitsignaal klonk voor de Dragtsters als een pure opluchting.

Vrijdag 31 mei 2024. Het voetbalseizoen wordt door Futsal Dragten 8 afgesloten met een thuiswedstrijd tegen TLC 7, dat nog een theoretische kans had op het kampioenschap. Het werd o.a. een afscheidswedstrijd voor enkele Dragtster spelers, die vanaf de oprichting onafgebroken lid zijn geweest van Futsal Dragten en ook al in de jaren daarvoor bij de voorloper, SCS. Men was dus gebrand om nog eenmaal het beste beentje voor te zetten en daarmee overrompelde men de gasten. Al in de eerste minuut leidde balverlies op het middenveld tot de 1-0. TLC zocht voortdurend naar mogelijkheden om deze snelle tegentreffer teniet te doen. Dragten stond achterin echter goed opgesteld en zorgde er voor dat er geen gaten gevonden konden worden. TLC kon niet anders dan met afstandsschoten het net proberen te vinden, maar waren daarin te onrustig of onzuiver. Weliswaar werd het houtwerk een paar keer geraakt, maar ook de afscheidnemende keeper stond als tijdens zijn beste dagen zijn mannetje. Dragten liep in de eerste helft verrassend uit naar een comfortabele 4-0 voorsprong. In de tweede helft leek het tij te keren. TLC kwam via twee doelpunten terug in de wedstrijd en een vrije trap in de 41e minuut zorgde voor de aansluitingstreffer. Vijf minuten voor tijd leek de wedstrijd beslist te worden. Een van richting veranderde Dragtster vrije trap verdween in de rechterhoek en ondanks de 5-4 in de 48e minuut konden de laatste wedstrijdpunten aan het totaal van Dragten worden toegevoegd, waarmee men precies op de scheidslijn eindigt tussen het linker- en rechterrijtje in de 4e klasse 05.

In de 3e klasse 14, met daarin Futsal Dragten 7, leek het dat enkele wedstrijden niet gespeeld zouden gaan worden. Maar door de uitslagen van deze week blijkt dat Stâmfries 1 uit Appelscha nog kans heeft om het kampioenschap te behalen. Men heeft officieel nog twee wedstrijden te gaan en maakt nu van de gelegenheid gebruik om deze wedstrijden alsnog op het programma te laten zetten, waaronder die tegen FD 7. Deze wedstrijd zal komende vrijdag 7 juni gespeeld gaan worden.