Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

FD kan nèt niet stunten tegen Emmeloord

Gepubliceerd op 02-09-2023

Het nieuwe voetbalseizoen is vrijdagavond officieel van start gegaan met de bekerwedstrijd tussen Futsal Emmeloord 1 en Futsal Dragten 1. Emmeloord, uitkomend in de landelijke 1e divisie, had het meer dan lastig tegen de Dragtsters.

Topklasser Futsal Dragten 1 had haar plaats verdiend in het landelijke bekertoernooi door het afgelopen seizoen de finale te halen in het Noordelijk Bekertoernooi. Met goede moed en vol vertrouwen reisde men naar de Noordoostpolder om het op te nemen tegen de eerstedivisionist. De rijk aanwezige toeschouwers zaten -vooral in de tweede helft- met dichtgeknepen billen te kijken naar de verrichtingen van de Friezen.

Zonder zichtbare nervositeit begon Dragten aan de wedstrijd en de thuisploeg werd vanaf het eerste begin voortdurend onder druk gezet. Van het klassenverschil was nauwelijks sprake en dat zinde de polderbewoners niet. Men probeerde de wedstrijd naar zich toe te trekken, wat maar slechts gedeeltelijk lukte. Toch kwam men op een 1-0 voorsprong, een stand die tot de rust bleef staan.

De tweede helft was amper begonnen, toen Dragten opnieuw een tegentreffer kreeg te verwerken. Men richtte zich echter meteen op en via een vrije trap kwam men met de 2-1 al snel weer terug in de wedstrijd. Loerend op de mogelijkheid voor de gelijkmaker, sloeg Emmeloord echter weer toe en de 3-1 was geboren.

Friezen hebben vaak de naam ‘stug’ te zijn en Dragten was daar in deze wedstrijd misschien wel een voorbeeld van. Een uitstekend opgezette aanval verdiende een tweede Dragtster doelpunt en die kwam er ook. De spelers van Emmeloord keken elkaar aan en kregen in de gaten dat het ineens geen gemakkelijke wedstrijd meer was. Sterker nog, Dragten drukte door en met de 3-3 lag de wedstrijd ineens weer volledig open.

Op dat moment hadden de gasten het betere van het spel. Emmeloord wankelde, had het lange tijd meer dan lastig en moest alle zeilen bijzetten om niet op achterstand te komen. Het wankelen werd geen omvallen, want na een corner, enkele minuten voor tijd, kon de bal binnen het 6-metergebied niet snel genoeg onschadelijk worden gemaakt en deze werd met enig geluk binnengetikt: 4-3.

Dragten leek verslagen, maar men viel met de keeper als vijfde aanvaller nog eenmaal het vijandelijke doel aan om alsnog een gelijkspel uit het vuur te slepen. Die leek er ook te komen, maar een Dragtster schot op doel kon worden afgeslagen en het veld lag volledig open. Emmeloord vierde de 5-3 vol opluchting en besefte dat men zojuist door het oog van de naald was gekropen.

De Dragtsters werden na het laatste fluitsignaal gecomplimenteerd voor het vertoonde spel en ging ondanks de nederlaag vol trots terug naar de kleedkamer. FD zal nu instromen in de tweede ronde om de Noordelijke Districtsbeker. Over twee weken begint voor hen de competitie met een thuiswedstrijd tegen ZVF 1 uit Franeker.