Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

FD1 eenvoudig door naar finaleavond

Gepubliceerd op 29-12-2015

FD1 voldeed gisteravond aan de verwachting en ging probleemloos door naar de halve finale. Alle wedstrijden werden gewonnen en keeper Luuk Westerhof hield alle vijf wedstrijden zijn goal schoon.

In de eerste wedstrijd was SC Boornbegum '80 zaterdag 1 de tegenstander. Hier hadden de manschappen van Erik Donker, nog zonder Arnaud Donker en Tim Hof, weinig moeite mee. Aaron Tahapary opende al in de tweede minuut de score, en gedurende de wedstrijd breidden Thommy Saya en Marco Braaksma de score uit naar 3-0. Daarna was de tegenstander het eerste team van ONT/CHZ. Hier had FD1 wat meer moeite mee, maar nadat de 1-0 van Marco Braaksma in het net lag, was het verzet van de geelhemden gebroken. Thommy Saya maakte de 2-0, en Sander Germeraad in een man-meer situatie de 3-0. Dit was tevens de eindstand.

Het toernooi werd onderbroken voor een demowedstrijd van Drachtster Boys VR1 tegen een Noord-Nederlandse selectie, waarna het herentoernooi weer verder mocht. Volgende opponent waren de A-junioren van VV Drachten. Rachid Akdim bracht de score al snel op 1-0, maar mede dankzij een uitstekende doelman wist FD1 de score niet uit te breiden. VV Drachten A1 werd ook nog éénmaal gevaarlijk, maar dit was een prooi voor keeper Luuk Westerhof. Zodoende bleef de stand op 1-0. Hierna stond de wedstrijd tegen Drachtster Boys zaal 1 op het programma. Waar de heren van Drachtster Boys vooral met een handbaltactiek de brilstand op het scorebord probeerden te houden, was FD1 ook nog eens ongelukkig in de afronding. Toch zorgde Thommy Saya 30 seconden voor tijd voor de terechte 1-0 voorsprong met een geniaal stiftje, waarmee FD1 geplaatst was voor de finaleavond. De wedstrijd tegen vv ONB 2 was er één om des keizers baard, aangezien ONB al uitgeschakeld was. Toch wilden Thommy Saya (2x) en Sander Germeraad nog wel een doelpuntje meepikken, wat voor een 3-0 eindstand zorgde. Grootste domper van de avond was dat Sander een knieblessure opliep in de laatste minuut van deze wedstrijd; hij verdraaide zijn knie terwijl hij de bal probeerde binnen te houden. In eerste instantie werd er vanuit gegaan dat zijn buitenste kruisbanden waren afgescheurd, maar nu een dag later de zwelling is afgenomen, wordt toch eerder gedacht aan een verrekking dan een scheuring. Een klein gelukje bij een ongeluk dus.

In de finaleavond zijn dus drie teams van Futsal Dragten geplaatst. Het gehele schema ziet er als volgt uit:

KRUISFINALES (15 min)                            
19:00 Futsal Dragten 3 - Drachten A1
19:16 Dr. Boys veld 1 - Nr. 2 Poule D
19:48 Futsal Dragten 1 - Futsal Dragten 2
20:04 Nr. 1 Poule D - ONT/CHZ 2

HALVE FINALES (15 min)                            
20:36 Winnaar K    - Winnaar L
20:52 Winnaar M - Winnaar N

VERLIEZERSRONDE (15 min)                            
21:24 Verliezer Q -    Verliezer R

FINALE HEREN (20 min)                            
22:10 Winnaar Q    - Winnaar R

Om 19:00 mag FD3 dus de degens kruisen tegen de jonge honden van vv Drachten A1. Om 19:48 is het dan de beurt aan FD1 en FD2, die onderling mogen uitmaken wie er doorgaan naar de halve finales. De finales worden natuurlijk weer gespeeld in Sporthal de Drait, en wel op woensdag 30 december. Wees er dus bij!