Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

FD1 verliezend finalist op Smallingerland Cup, FD3 derde

Gepubliceerd op 06-01-2016

Na een makkelijke avond tijdens de voorronde van de Smallingerland Cup mocht Futsal Dragten 1 haar ambities zien waar te maken op de finaleavond van de Smallingerland Cup. Met als ambitie om de Cup terug te halen naar Futsal Dragten werd de avond gestart.

Eerste tegenstander deze avond was clubgenoot Futsal Dragten 2. Via een regelmatige 2-0 overwinning werd deze kwartfinale winnend afgesloten. De tegenstander voor de wedstrijd in de halve finale moest komen uit de wedstrijd tussen ONT veld 1 en ONT/CHZ 1. Na een penaltyserie werd duidelijk dat ONT veld 1 de tegenstander zou worden. Ook deze wedstrijd werd relatief makkelijk gewonnen. Al drukte de 2-1 score dit niet echt uit. Met fysiek spel had ONT geprobeerd Futsal Dragten te verslaan. Maar dit bleek niet genoeg om een weg naar de finale in de weg te staan. Tegenstander in de finale werd dezelfde tegenstander als vorig jaar. Drachtster Boys veld 1, een team wat ook in de zaal hoge ogen zou gooien, was wederom de tegenstander. Na het verlies van vorig jaar was Futsal Dragten er op gebrand om de Smallingerland Cup dit jaar wel winnend af te sluiten. Alleen werd ook dit jaar de finale geen succes. Futsal Dragten kwam geen moment in haar spel en kwam via een paar snelle counters op een 0-3 achterstand. Met Marco Braaksma als meevoetballende keeper werd gepoogd het tij nog te keren. Helaas kreeg Futsal Dragten het deksel op haar neus en werde de score nog hoger. Een enigzins geflatteerde maar zeker wel terechte 0-5 overwinning voor Drachtster Boys bleek de einduitslag in de finale. Helaas geen beker dit jaar. Hopelijk lukt het volgend jaar wel om de beker terug te halen naar Futsal Dragten.

Na de 1e plaats in de poulefase verliep ook de finaleavond voor Futsal Dragten 3 goed. Uiteindelijk bleek de derde plaats het hoogst haalbare. Een superprestatie met een half fitte ploeg. Eerste tegenstander op deze avond was vv Drachten A1. Deze jonge ploeg was volledig op sterkte en bleek nog een flinke kluif. De op het laatste moment aan Futsal Dragten 3 toegevoegde Dennis Jansen haakte halverwege deze wedstrijd af. Door een knieblessure was het voor hem onmogelijk om verder te spelen. Na de eerdere blessures in de voorronde had dit tot gevolg dat Futsal Dragten 3 zonder wissels het toernooi moest gaan uitspelen. Door een doelpunt van Leslie Fukur werd deze wedstrijd met 1-0 gewonnen. In de halve finale was het sterke Drachtster Boys veld 1 de tegenstander. Lang hield Futsal Dragten stand in deze wedstrijd. Na 10 minuten kwam Drachtster Boys toch op voorsprong, 0-1. Futsal Dragten kreeg nog een grote kans maar het bleef bij deze kleine overwinning voor de latere winnaar van het toernooi. In de troostfinale was het sterke ONT veld 1 de tegenstander. De laatste krachten van het team werden bij elkaar geschraapt en nog 1 keer werd alles gegeven. Ondanks het feit dat de pijp bijna leeg was werd er toch met 2-0 gewonnen. Futsal Dragten 3 kan terug kijken op een goed toernooi. Waar er ondanks de personele problemen een goed resultaat werd geboekt.