Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

FD1 wint Smallingerland Cup, FD VR1 strandt in halve finale

Gepubliceerd op 30-12-2012

Futsal Dragten 1 heeft opnieuw de Smallingerland Cup gewonnen. De titelverdediger van 2011 was in de finale te sterk voor Drachtster Boys Veld 1. Futsal Dragten VR1 strandde in de halve finale tegen Drachtster Boys Zaal 1.

Het eerste team van Futsal Dragten wat in actie mocht komen op deze finaleavond was Heren 1. Tegenstander was VV Drachten 2. In het begin werden er veel kansen gemist door FD, maar toen de bal uiteindelijk in het net lag, ging het ook snel; Aaron Tahapary zette de 1-0 op het scorebord, waarna Blend Barzinghi, Thommy Saya, opnieuw Aaron en daarna Rachid Akdim de score naar 5-0 tilden. De eretreffer van VV Drachten 2 kwam te laat om nog een kans te maken op de halve finale.

Hierna kwam FD Vrouwen 1 in actie. Tegenstandster was de titelverdedigster; Drachtster Boys Zaal 1. Al snel stonden de vrouwen van FD op achterstand, maar Drachtster Boys verzuimde de score uit te bouwen. Ook dankzij uitstekend keeperswerk van FD keepster Renate Veenstra. Hierdoor bleef de wedstrijd spannend, en bleef FD Vrouwen 1 geloven in een kleine stunt. Men werd dan ook een paar keer gevaarlijk voor het doel van Drachtster Boys door de counter te hanteren. Tot een goal leidde dit echter niet. Toen een paar minuten voor tijd de bal via een been van een speelster van FD in het eigen doel belandde, was het geloof weg. Daarna scoorde Drachtster Boys ook nog de 3-0. Hierdoor waren de vrouwen van FD uitgeschakeld in het toernooi.

In de halve finale mochten de heren het opnemen tegen het tweede veldteam van Drachtster Boys. Thommy legde de bal al snel in het netje; 1-0. Echter wist Drachtster Boys ook weer via een gelukje de 1-1 op het scorebord te zetten. Terecht was dit allerminst, want Futsal Dragten domineerde zo goed als de hele wedstrijd. Drachtster Boys beperkte zich tot verdedigen en kwam af en toe van eigen helft af door middel van een counter. Halverwege de wedstrijd zette Blend Futsal Dragten weer op voorsprong; hij ging met Thommy een combinatie aan die snoeihard werd ingeschoten in de kruising; 2-1. In de slotfase bleef Futsal Dragten de bovenliggende partij, en scoorde Aaron zelfs nog de 3-1. Futsal Dragten dus naar de finale!

In de finale stond het eerste veldteam van Drachtster Boys te wachten. Van te voren was door menig toeschouwer deze finale voorspeld, en gezien het toernooibeeld stonden de twee beste teams dan ook tegenover elkaar in de finale. Futsal Dragten begon sterk aan de wedstrijd; met secuur positiespel werd geprobeerd de verdediging open te breken. Drachtster Boys moest het meer hebben van fysiek spel en individuele kwaliteiten. Het goede positiespel werd echter beloond doordat Dennis de Vries de 1-0 tegen de touwen schoot. Toen Drachtster Boys ook nog eens met een man minder kwam te staan door een gele kaart, werd Futsal Dragten alleen maar sterker. Na al enkele kansen gemist te hebben, scoorde Aaron Tahapary de 2-0, en mocht Drachtster Boys weer verder met vier veldspelers. Deze voorsprong wist Futsal Dragten echter niet te behouden; een counter van Drachtster Boys zorgde voor de 2-1, en toen FD keeper Jelmer Hoekstra in de fout ging door 4 minuten voor tijd de bal in de voeten van de tegenstander te gooien zodat deze 2-2 kon maken, stond de stand weer gelijk. Dus moest een verlenging van twee keer vijf minuten er aan te pas komen om de winnaar van de finale te bepalen. Drachtster Boys probeerde in de verlenging door fysiek spel de tegenstander te ontregelen, maar dit bracht hun alleen maar een gele kaart op. Echter wist Futsal Dragten niet van de man-meer situatie te profiteren. In de tweede helft werd echter het verschil in kwaliteiten wel uitgedrukt in de score; Dennis de Vries maakte zijn tweede van de wedstrijd; 3-2! Drachtster Boys probeerde hierna nog wel de score weer gelijk te trekken, maar had hiervoor de kracht niet meer. In het restant van de wedstrijd bleef Futsal Dragten gevaarlijker, en in de laatste minuut kreeg de keeper van Drachtster Boys nog eens geel door te wild inkomen. De vrije trap die hieruit volgde werd min of meer geneutraliseerd door de scheidsrechter, die een te vroeg uitkomende man van Drachtster Boys niet wilde bestraffen, maar dit had gelukkig geen invloed op de uitslag. Futsal Dragten prolongeert dus de titel van de Smallingerland Cup!

Als slagroom op de taart mocht Aaron Tahapary ook nog eens de topscoorders trofee in ontvangst nemen. Een mooi extraatje dus op dit uitstekend gespeelde toernooi.

De heren van Drachtster Boys en Futsal Dragten worden gepresenteerd aan het publiek voor aanvang van de finale. (Foto: www.smelnesport.nl)

Aaron Tahapary probeert een schot te verijdelen. (Foto: www.smelnesport.nl)

Rachid en Blend in actie. Op de achtergrond is goed te zien dat het publiek in grote getalen is afgekomen op het toernooi. (Foto: www.smelnesport.nl)

De keeper van Drachtster Boys in actie. (Foto: www.smelnesport.nl)

Thommy Saya met een afstandsschot. (Foto: www.smelnesport.nl)

Blend probeert een goal te forceren. (Foto: www.smelnesport.nl)

Aaron mag de topscoorders trofee in ontvangst nemen. (Foto: www.smelnesport.nl)

Aanvoerder Blend is de eerste die wordt gefeliciteerd met de overwinning. (Foto: www.smelnesport.nl)

Het gouden team van Futsal Dragten in de Smallingerland Cup 2012.

Boven: Jelmer Hoekstra, Dennis de Vries, Coach Ricardo Tahapary, Aaron Tahapary, Wiepie Zandberg en Thommy Saya.

Onder: Blend Barzinghi, Rachid Akdim en Marco Braaksma.

(Foto: www.smelnesport.nl)