Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

FD3 vergeet bij 1e klasse debuut om de 3 punten mee te nemen

Gepubliceerd op 07-09-2014

Met maar 1 wissel, door het afhaken van Sander Braaksma (blessure) en Efraim Wagenaar (vervoersproblemen) op de wedstrijddag, stond Futsal Dragten 3 voor een zware taak tijdens haar debuut in de 1e klasse. Eenmaal aangekomen bleek de hal ook nog eens de meest warme hal waarin het team ooit had gevoetbald. Al met al, geen ideale situatie om tot een goed resultaat te komen.

Er werd afgesproken om als team te zorgen dat we ons niet uit zouden laten lokken. Basis moest een gedegen organisatie zijn. En met snelle tegenstoten zou er voor gevaar voor het doel van tegenstander Exstudiantes 2 gezorgd moeten worden. Een plan wat perfect bleek te zijn. Alleen was er één klein probleempje. Het vizier stond nog niet op scherp. De ene na de andere aanval werd gelanceerd. Maar hoe groot de kans ook was, de bal wilde er niet in. Na een kwartier had het al minimaal 0-3 moeten staan, maar eigenlijk hadden het er al meer kunnen zijn. Het was dan ook de iedereen bekende voetbalwet die waarheid werd. Als je zelf niet scoort dan doet de tegenstander het wel. En zo moest ondanks het grote overwicht toch een achterstand omgedraaid worden. Lang duurde dit gelukkig niet. Ali, beter bekend als Sander Germeraad, schoot hard via de voet van een tegenstander raak. Helaas bleek dit niet de ruststand te zijn, na een fout in de verder zeer goed acterende verdediging, stond een speler van Exstudiantes ineens alleen voor de keeper en schoot beheerst binnen.

De tweede helft leverde een waar voetbalgevecht op. Veel spektakel en een mooi en spannend scoreverloop. Met het venijn in de staart. Al viel er in het begin ook al een doelpunt te noteren. Klaas Bakker vond in het begin van de tweede helft het net en bracht de stand weer in evenwicht, 2-2. In het restant van de wedstrijd was het Exstudiantes die twee keer op voorsprong kwam. Beide keren was het Jasper van Dijk die Futsal Dragten 3 weer op gelijke hoogte bracht. De eerste keer was het als veldspeler, bij de tweede keer was hij inmiddels in het veld gekomen als meevoetballende keeper. Een succesvolle wissel dus. Wie weet kan dit wapen in de rest van het seizoen nog eens worden ingezet. Uiteindelijk was de 4-4 een uitslag waar vooraf misschien wel voor getekend zou zijn. Maar gezien het wedstrijdbeeld was men na afloop toch licht teleurgesteld dat er niet de 3 punten mee naar huis konden worden genomen. Helemaal met in het achterhoofd de solo van Klaas Bakker in de allerlaatste seconden waarin hij 3 verdedigers achterliet en uiteindelijk de dikke teen van de keeper van Exstudiantes het enige was wat de bal uit het doel hield.

Al met al, een mooie wedstrijd. Een voetballend goed debuut in de 1e klasse. Op naar de volgende wedstrijd. De derby tegen Drachtster Boys 2. Aanvang 20:00 in onze eigen mooie sporthal de Drait. We hopen op veel publiek wat ons zal ondersteunen in deze derby.

De doelpuntenmakers worden dit seizoen bijgehouden op de teampagina van Futsal Dragten 3.