Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

FD6 in eerste wedstrijd naar driepunter

Gepubliceerd op 03-09-2015

FD6 heeft zijn eerste wedstrijd in het rood-zwarte tricot winnend afgesloten. In het hoge noorden van Friesland werd afgerekend met het eerste elftal van vv Wardy; 3-4.

Ondanks het enthousiasme dat de selectie van FD6 de afgelopen weken had getoond, waren er nogal wat spelers absent deze wedstrijd; Teun, Hans, Sietse en Erwin waren allemaal verhinderd, waardoor er meteen al een beroep moest worden gedaan op andere teams. Taede (FD3), Bas (FD8) en René (FD9) waren de beroerdste niet en reisden met Arjen, Wim, Jurjen en Theo af naar het Ferre Ferwert.

Nadat de introducties tussen de onbekenden in de kleedkamer was afgerond, en de tenues waren uitgewisseld, werd er begonnen aan de warming up. Een korte blik naar de andere helft van het speelveld, waar de eerste selectie van vv Wardy ook was begonnen aan hun warming up, boezemde toch enige angst in bij de Dragtsters. De tegenstander bestond vooral uit grote lange jonge jongens, die op het eerste oog toch fysiek sterker leken dan FD6 waar de gemiddelde lengte en het gemiddelde gewicht significant lager was en de gemiddelde leeftijd significant hoger. Enige opluchting was toch wel merkbaar toen bleek dat de tegenstander zou beginnen aan hun eerste wedstrijd ooit in de zaal. Vandaar ook dat er geen wedstrijdformulier geregeld was (“Op et fjild doche wy dat altiid op tongersdei jonnichs”), echter was de scheidsrechter ook niet de onsportiefste en werd dit pragmatisch opgelost.

Met twee wissels op de bank begon FD6 voortvarend aan de wedstrijd. Wim, Bas en Theo waren een aantal keer gevaarlijk voor de goal, maar konden de keeper niet dwingen tot grote inspanningen. Maar na een minuut of tien lag de bal toch aan de andere kant in het netje; een dieptepass van achteruit kon niet op tijd worden onderschept, en de spits van vv Wardy kon alleen op de keeper aflopen en verschalkte Taede met een beheerst lobje; 1-0. De tegengoal werkte door in de spelers van FD6, en men had nu moeite de combinatie te vinden. Wardy was in dit deel van de wedstrijd de sterkste, en dit resulteerde dan ook in de volgende tegengoal. Een afstandsschot werd niet goed gepakt door Taede die los moest laten, en een speler van Wardy was er als de kippen bij om dit buitenkansje om te zetten in de 2-0 tussenstand. Gelukkig voor FD6 herpakte men zich enigszins, en grote kansen bleven daarna uit voor de mannen uit Ferwert. René wist zelfs de aansluitingstreffer te produceren door zichzelf knap vrij te spelen en de keeper kansloos te laten met een harde knal hoog in het doel. De 2-1 was tevens de ruststand.

Nadat de keeper van Wardy eindelijk weer in de zaal was teruggekeerd na zijn bezoek naar “it Hûske”, kon worden afgetrapt in de tweede helft. In deze tweede helft was FD6 duidelijk de bovenliggende partij. Het leek alsof Wardy zijn kruit had verschoten in de eerste helft; er lagen namelijk al een aantal jongens op apegapen op de wisselbank. Het was dan ook een kwestie van tijd voordat de 2-2 op het scorebord verscheen. Arjen speelde Jurjen aan in de diepte, die vervolgens met een weergaloze actie de verdediger op het verkeerde been zette en met buitenkantje rechts de bal in de verre hoek van het vijandelijke doel deponeerde. Wardy was duidelijk in de Wardy (bedankt Arjen) van deze gelijkmaker, en leek aangeschoten wild. Echter wist het zich na een paar minuten te herpakken, en Taede moest ook nog in actie komen om een hard afstandsschot uit de kruising te tikken. Toch kwam FD6 met nog zo’n 10 minuten op de klok op voorsprong. Uit een corner werd Arjen op zo’n zes meter van de goal vrijgespeeld, en met een droog tegendraads schot plaatste hij de bal met zijn linkerpoot in de hoek van de goal; 2-3. Echter kon FD6 niet lang genieten van de voorsprong, want vlak na de goal liep een tegenstander weg uit de rug van René, en was de dieptepass van Wardy nu wel eens op maat. Deze kon alleen aflopen op Taede en liet laatstgenoemde kansloos met een hard schot; 3-3. Echter was het slotakkoord voor de Dragtsters; uit een counter drie minuten voor tijd werd de overtalsituatie uitstekend uitgespeeld en kon Theo simpel de 3-4 binnen tikken. Ondanks nog een paar hachelijke momenten voor de goal van Taede in de laatste minuut bleef het bij 3-4 en werd opgelucht ademgehaald toen scheidsrechter Luth voor de laatste keer op zijn fluitje blies.

Met deze overwinning is FD6 het seizoen uitstekend begonnen. Vorig seizoen moest er nog een wedstrijd of zes gewacht worden voordat de eerste punten werden behaald, maar deze keer is het in de eerste wedstrijd meteen gelukt.

De topscoorders worden bijgehouden op de teampagina van FD6.