Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

FD8 herstelt zich tegen ONT/CHZ 6 en dankt FD9

Gepubliceerd op 21-02-2015

Na de zeperd tegen Broekster Boys 4 moest er bij Futsal Dragten 8 een knop worden omgezet. De uitwedstrijd tegen ONT/CHZ 6 leek hier een uitgelezen mogelijkheid voor, aangezien de thuiswedstrijd met 7-5 was gewonnen. De locatie bracht echter minder leuke herinneringen naar boven; in het Sportcentrum Drachten werd vorig jaar immers gelijk gespeeld tegen ONT/CHZ waardoor het kampioenschap aan de neus voorbij ging van de Dragtsters. Er waren deze avond een tweetal afwezigen; Paul had een verjaardagsfeestje van zijn nichtje van zes, waardoor hij om 20:00 niet in het Sportcentrum aanwezig kon zijn. Ook Niek was er, net als vorige week, niet. Hij zit tegenwoordig dusdanig onder de plak dat verjaardagsfeestjes en wedstrijden van PSV belangrijker zijn dan competitiewedstrijden in de zaal. Vooraf aan de wedstrijd was er natuurlijk weer één en al joligheid in de kleedkamer. Erwin dacht even grappig te zijn door wat water door de kleedkamer heen te gooien, maar kwam al snel zelf onder een koude douche te staan. Daarom was het maar goed dat Mem's jonkje op de bank begon.

In de eerste helft mocht FD8 aftrappen, en al snel werden de intenties duidelijk van beide teams. FD8 probeerde het spel te domineren, en dat lukte ook aardig. ONT/CHZ beperkte zich tot verdedigen en snelle counters, en was met name gevaarlijk via de bekende mensen (beide teams kennen elkaar dan ook goed). Qua balbezit was Futsal Dragten de bovenliggende partij, maar tot echt grote kansen leidde dit niet. En als er dan al eens gevaar werd gesticht voor het geel-zwarte doel, stond het vizier niet op scherp. Bas maaide tweemaal over de bal heen, Martin had voornamelijk ruzie met de bal (en voor de verandering eens niet met de tegenstander), en Erwin besloot voor open doel de bal volledig te missen. ONT/CHZ bleek echter een stuk effectiever; een zondagsschot van een meter of 12 vloog tussen twee paar Dragtster benen door, waardoor Roekie de bal te laat zag komen en zo door zijn handen liet glippen; 1-0. Gelukkig was het besef er ook dat er nog 40 minuten waren om deze achterstand ongedaan te maken. Toch bleef het in de eerste helft bij 0-1 en zou er in de tweede helft meer beleving moeten komen om de wedstrijd te laten kantelen.

Dit gaf coach Sjonnie in de rust ook aan; gewoon je eigen spel blijven spelen, iets meer druk naar voren en dan komen de kansen en goals vanzelf. Sjonnie bleek dan ook een ware profeet; na zo'n acht minuten in de tweede helft kreeg Martin via de kluts met zijn rug naar de goal de bal voor zijn voeten. Hij draaide slim weg en schoot beheerst met zijn chocoladebeen in de hoek; 1-1. Dit bleek het breekpunt voor ONT/CHZ; want niet veel later was Bram er in de counter vandoor. Hij gaf een strakke voorzet, die door een verdediger van ONT/CHZ ongelukkig in eigen doel werd gewerkt, en zo de 1-2 op het scorebord bracht. Dit betekende alweer het vijfde eigen doelpunt dat FD8 mee heeft gekregen dit seizoen. Ook weer vlak daarna zetten Appie en Teppy een vlijmscherpe counter op. Teppy behield het overzicht en zag Bas vrij staan bij de tweede paal, waarbij laatstgenoemde de bal tegendraads in schoot en zo de keeper kansloos liet; 1-3. Toen Martin uit een assist van Appie met een afstandsschot ook nog de 1-4 maakte, leek de wedstrijd wel gespeeld. Toch was Martin daar nog niet van overtuigd; een discutabele vrije trap voor Futsal Dragten werd opgeëist door Martin, en eerlik wier, hij punterde de bal zo de hoek in; 1-5. Blijkbaar had Appie hierna medelijden gekregen met de tegenstander. Eerst besloot hij namelijk door een kapitale verdedigingsfout de spits van ONT/CHZ de vrije doorgang te geven waardoor deze de 2-5 op het scorebord zette, en niet veel later ontving Appie alweer zijn 698e kaart van het seizoen (geheel terecht overigens), waardoor ONT/CHZ met een man-meer situatie ook nog de 3-5 maakte. Dit bleek echter alleen voor de statistieken, want een minuut later floot scheidsrechter van der Heide voor het laatst op zijn fluit.

Een eigenaardige wedstrijd, zo was de algemene conclusie. Toch was het een opsteker dat er weer eens gewonnen werd in het sfeerloze Sportcentrum Drachten, want komende woensdag worden de heren van Futsal Dragten 8 daar opnieuw verwacht, nu in de uitwedstrijd tegen Drachtster Boys 8. Later op de avond bleek er nog meer goed nieuws, want gedoodverfde titelkandidaat Broekster Boys 4 had gelijk gespeeld bij Futsal Dragten 9, waardoor Futsal Dragten 8 toch nog een heel klein beetje hoop houdt op de titel. Helaas hebben de Dragtsters dit niet in eigen hand, en zal er door Broekster Boys 4 vaker punten gemorst moeten worden om alsnog kampioen te worden.

Door zijn drie goals komt Martin op een seizoenstotaal van 11 doelpunten, en loopt in op Bas en Niek. Maar ook Bas wist er één in te prikken, waardoor zijn totaal nu op 14 stuks staat. Erwin laat zich opnieuw gelden op de lijst met meeste assists, en heeft er nu al 8 gegeven, nog maar 3 minder dan Niek. Voor alle statistieken, bekijk de teampagina van Futsal Dragten 8.