Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Flinke dompers bij Futsal Dragten

Gepubliceerd op 18-02-2023

Terwijl in het zuiden van het land het carnaval losbarst, blijft men ten noorden van de grote rivieren vrij nuchter en wordt slechts hier en daar feest gevierd. Zeker niet bij enkele teams van Futsal Dragten, die deze week meer dan keihard onderuit gingen.

De woensdagavond begon met de wedstrijd van Futsal Dragten 1, op bezoek bij Futsal Frisia uit Leeuwarden. In de eerste helft ging het nog wel gelijk op en waren beide teams aan elkaar gewaagd. Met de 3-2 ruststand kon het nog alle kanten op en vol goede moed werd aan het tweede bedrijf begonnen. Dragten kwam vrij snel op gelijke hoogte en probeerde vervolgens door te drukken om tot een voorsprong te komen. Deze dadendrang werkte averechts, want twee snelle Leeuwarder doelpunten deed hen de das om. Alsof er iets was geknakt, lukte het niet meer om terug te komen in de wedstrijd. Frisia maakte daar dankbaar gebruik van en liet de teller pas stoppen bij 10-3.

Bij de twee thuiswedstrijden was de eerste misschien wel de meest interessante van de week. Futsal Dragten 4 ontving koploper Steenwijker Boys 1 en met het oog op de stand in de 1e klasse 4, mocht dit een heuse topper genoemd worden. Door het grote verschil in gespeelde wedstrijden geeft het een behoorlijk vertekenend beeld, maar gerekend naar het aantal verliespunten stond Dragten er nét iets beter voor. Dat was echter niet te zien tijdens de wedstrijd. Beide teams zetten een mooie pot voetbal op de mat, Steenwijker Boys was echter effectiever en doeltreffender. Dragten had misschien meer verwacht van deze clash, de 0-5 ruststand maakte duidelijk dat er weinig eer te behalen zou zijn. Het snelle doelpunt aan Dragtster zijde vlak na de hervatting zou misschien het begin kunnen zijn van een ommekeer, maar Steenwijker Boys had de zaakjes goed voor elkaar. De uiteindelijke 1-7 eindstand deed veel pijn.

Daarna was het tijd voor de derby tussen Futsal Dragten 8 en ONT/CHZ 5. In de eerste minuten van de wedstrijd leek het wat rommelig en konden de spelers elkaar moeilijk vinden. Toch kwam Dragten op voorsprong en de 1-0 werd even later gevolgd door een tweede doelpunt. Hoe langer de wedstrijd duurde, des te meer er lijn kwam in het spel. Met de 2-1 kwam ONT/CHZ terug in de wedstrijd en was de spanning weer terug. Niet voor lang, want met de 3-1 werd de marge weer hersteld. ONT/CHZ voerde daarna de druk op en na de 3-2 was het even slikken. De gasten schakelden nog maar eens over op een hogere versnelling en met een meespelende keeper lukte het in de 47e minuut om op gelijke hoogte te komen. Met vragende gezichten over deze domper werd er weer afgetrapt en voor de gasten het in de gaten hadden dat de wedstrijd was hervat, viel met een harde knal plots de 4-3. Gelukkig voor Dragten bleef het hierbij.

Tijdens de vier wedstrijden op vrijdagavond werd het telraam uit de onderste la van de kast gehaald. Allereerst nam Futsal Dragten 10 het in Appelscha het op tegen vv Stânfries, op dit moment (nog) de trotse koploper in de 3e klasse 08. Dat het een moeilijke wedstrijd zou worden, wist men vooraf. De 4-0 ruststand bevestigde dit ook. In de tweede helft liep Stânfries verder uit en liet de teller net bij de dubbele cijfers stoppen. Dragten wist nog wel de eer te redden, maar met de 10-1 eindstand was duidelijk dat tegen de kampioenskandidaat was gestreden.

Futsal Dragten 2 kreeg ook een behoorlijke domper te verwerken. Tijdens de ruim drie kwartier durende heenreis naar Hoogeveen zat iedereen vol plannen om de prima resultaten in de laatste wedstrijden een vervolg te geven. Hoewel Dragten vanwege afwezigheid van enkele vaste krachten gehavend aan de wedstrijd tegen Tunas 1 begon, had men toch wel een andere voorstelling van het scoreverloop gehad. De thuisploeg had juist haar laatste twee wedstrijden verloren en dat wilde men maar al te graag rechtzetten. Dragten kwam er met name in de eerste helft niet aan te pas en de 8-0 halverwege de wedstrijd was veelzeggend. De eventuele spanning voorafgaand aan de wedstrijd had de zaal ondertussen al verlaten en de tweede vijfentwintig minuten voetbal werd alleen maar gespeeld, omdat een wedstrijd uit twee helften bestaat. Met de uiteindelijke 12-3 eindstand werd aan de terugreis naar Friesland begonnen. Die leek ineens veel langer te duren.

Ook voor Futsal Dragten 5 werd het een avond om snel te vergeten. Op bezoek bij FC Grootegast 2 werden door de thuisploeg de goede Dragtster bedoelingen al snel de kop ingedrukt. Wat valt er te beginnen tegen een team dat aan haar doelsaldo wil werken en vol op de aanval gaat spelen? Dragten kreeg amper de tijd tot goed opbouwend voetbal te komen. Ook hier eindigde de wedstrijd in de dubbele cijfers: 12-1.

Laten we toch maar positief eindigen. Futsal Dragten 3 ontving in het Sportcentrum Drachtster Boys 1. Met name voor de gasten is het een zeer teleurstellend seizoen en met tot nu toe slechts één gelijkspel in de Hoofklasse I is men de rode lantaarndrager. FD was na twee gelijke spelen wel weer toe aan een driepunter en liet dat tijdens de wedstrijd ook duidelijk merken. Het was helaas de onzuiverheid in de afwerking, waardoor Dragten niet al voor rust de wedstrijd wist te beslissen. Nu gaf de ruststand ‘slechts’ 2-0 aan en waren de Boys enkele keren dichtbij een tegendoelpunt. Die tegentreffer viel in de 31e minuut en men dacht direct aan meer. Het duurde precies zeven seconden, toen de bal bij de nieuwe aftrap eerst naar links ging en bijna vanaf de middellijn pardoes keihard richting doel werd geschoten. Dit verraste vooral de keeper, die de bal tussen zijn benen door liet glippen. Amper een minuut later was het ook al 4-1 en leek de winst al bijna binnen. Ondanks de 4-2 werd het niet meer spannend en uiteindelijk zegevierde Dragten met 6-2.

Vanaf maandag begint de nieuwe voetbalweek met in totaal vijf wedstrijden en -dus- nieuwe kansen.  Naast o.a. de broederstrijd tussen FD 8 en FD 10 op woensdag is er ook de bekerwedstrijd van Futsal Dragten 1 op vrijdagavond. Men zal dan in het Sportcentrum strijden tegen CSVC 1 uit Coevorden, competitiegenoot van FD 2 in de Hoofdklasse H. Inzet is een plek in de halve finale van het noordelijk bekertoernooi.