Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Futsal Dragten 1 in moeizame derby door naar volgende bekerronde

Gepubliceerd op 26-10-2012

Van te voren was al bekend dat deze wedstrijd cruciaal was voor het bereiken van de volgende ronde. Tel daar nog eens het feit bij op dat beide ploegen elkaar goed kennen, én uit dezelfde woonplaats voortkomen, dan kom je uit op een derby-bekerwedstrijd die op het scherpst van de snede gespeeld zal worden.

Schot van Marco Braaksma in de eerste helft

Futsal Dragten had deze boodschap echter niet begrepen in de eerste helft. De wedstrijd was nog niet een halve minuut onderweg, of keeper Marnick Dam kon de bal al uit het net vissen; een 0-1 achterstand. Een paar minuten later was het opnieuw raak voor de eersteklasser; 0-2. Zo keek Futsal Dragten binnen afzienbare tijd al tegen een achterstand aan waar van te voren niet op was gerekend. In de resterende 15 minuten van de eerste helft werd getracht nog wel een gaatje te vinden in de defensie van Drachtster Boys, maar het baltempo was hier te laag voor. De keeper werd slechts af en toe getest met een afstandsschot en een vrije trap, maar hij kon zijn doel tot aan het einde van de eerste helft schoonhouden. Aan de overkant had Marnick Dam van Futsal Dragten echter weinig meer te doen gehad.

Een knappe redding van de keeper van Drachtster Boys op het schot van Dennis Jansen

In de tweede helft tapte Futsal Dragten uit een ander vaatje; de bal werd sneller rond gespeeld en de passing was ook secuurder. Er moest echter wel een man-meer situatie aan te pas komen om de aansluitingstreffer te maken. Een speler van Drachtster Boys kreeg een gele kaart na het inzetten van een sliding, en door geduldig rond te tikken werd de vrije Thommy Saya gevonden die de 2-1 op het scorebord zette. Futsal Dragten rook bloed en ging op zoek naar de gelijkmaker, die voldoende zou zijn om de volgende ronde te halen. Nadat een gele kaart was gegeven aan een speler van zowel Drachtster Boys als Dragten werd de extra ruimte die hierdoor ontstond goed gebruikt, en kon opnieuw Thommy Saya de 2-2 tegen de touwen werken. Met deze stand was Futsal Dragten door, en was Drachtster Boys genoodzaakt het spel te maken. Echter kwamen ze niet meer onder de druk vandaan, en Marnick Dam werd dan ook nauwlijks meer getest. Goals vielen er nog wel aan de andere kant; Thommy Saya maakte zijn derde van de avond op aangeven van Rachid Akdim, en een fabelachtige solo van Aaron Tahapary zorgde zelfs voor de 2-4 eindstand.

Een makkelijke wedstrijd werd het achteraf gezien niet, iets wat je ook kan verwachten van een dergelijke derby. Desalniettemin deed Futsal Dragten haar plicht, en is het afwachten op de volgende tegenstander in de beker. Deze volgende ronde staat gepland in de week van 3 december tot 7 december.