Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Futsal Dragten 1 komt te laat op gang

Gepubliceerd op 26-01-2013

Iedereen was zich bewust van het feit dat er wat goed te maken was. In het achterhoofd de grote nederlaag in de uitwedstrijd tegen ONR en de zeperd van vorige week bij REUZ nog nadreunend, was reden genoeg om vrijdagavond voor de driepunter te gaan. Helaas liep het anders. Door onoplettendheid in het eerste deel van de wedstrijd kon een nieuwe nederlaag niet voorkomen worden: 2-6.

De bedoelingen waren uiteraard goed. Maar knappe combinaties aan Roder zijde leverde nog voor rust een schier onoverbrugbare 0-5 ruststand op. De gasten vonden elkaar gemakkelijk en mede door verdedigingsfouten bij Dragten, kon ONR steeds vrijstaande mensen vinden, die oog in oog met invaller-keeper Jelmer Hoekstra geen fouten maakten.

In de tweede helft liet Futsal Dragten een heel ander beeld zien. Men ging de strijd aan en dat leidde in de 29e minuut tot een treffer van Dennis Jansen. Marco Braaksma knalde tegen de paal, maar Jansen stond klaar om de bal alsnog binnen te tikken. Twee minuten later zorgde Blend Barzinghi voor de 2-5 op aangeven van dezelfde Braaksma. Dragten was op dat moment ook de betere ploeg en maakte het ONR behoorlijk lastig. De dadendrang werd helaas onderbroken door een onnodige gele kaart voor Rachid Akdim, waardoor Dragten zich terugtrok op de eigen helft. Verdedigend stond het nu wel goed en dat ondervond ook ONR. Men beperkte zich tot balbezit om op die manier onverwacht toe te kunnen slaan, maar dit had geen effect. In de 42e minuut ontving ook een speler van ONR een gele kaart, maar Dragten wist deze numerieke meerderheid niet te belonen met een doelpunt. Futsal Dragten voerde de druk op en meerdere keren moest de Roder keeper met uiterste inspanningen een doelpunt voorkomen. De laatste vijf minuten werd keeper Jelmer Hoekstra vervangen door Marco Braaksma om als extra veldspeler de druk nog verder op te voeren. Deze alles-of-niets poging kon de aanstaande nederlaag echter niet voorkomen. In de 49e minuut werd de eindstand op het bord gezet, nadat op het middenveld de bal kon worden onderschept en in het lege doel werd geschoten.

Een matige eerste helft en een goede tweede helft. Zo zal deze wedstrijd worden herinnerd. ONR hoefde zich in de tweede helft niet echt druk te maken door de ruime voorsprong, maar ondervond ook de dadendrang en wilskracht van Dragten, waardoor het toch nog een boeiende wedstrijd werd. Komende week speelt Futsal Dragten opnieuw een thuiswedstrijd, echter nu om de KNVB-beker. In de kwartfinale komt zvv Urk 2 op bezoek, vorig seizoen nog competitiegenoot in de Hoofdklasse. Aanvang: 20.00 uur.