Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Futsal Dragten 1 komt tekort tegen LTC

Gepubliceerd op 08-10-2017

Het was pas de tweede competitiewedstrijd dit seizoen. Na de eerste wedstrijd had Futsal Dragten een vrij weekend vanwege het oneven aantal teams in de Topklasse, vorige week werd de wedstrijd tegen Futsal Delfzijl op last van de KNVB uitgesteld.

Dus is het zaak voor Dragten om in de achtervolging te gaan en ontving het LTC in sporthal De Drait.

Vol goede moed begon men aan de wedstrijd, maar binnen twee minuten werd door de gasten al de 0-1 op het bord gezet. Enkele minuten later gloorde er hoop voor de thuisploeg, toen een LTC-verdediger met geel (vasthouden) naar de kant moest. En toen 67 seconden later opnieuw een speler vanwege hetzelfde vergrijp ook geel kreeg, kon Futsal Dragten de overtal eenvoudig uitspelen. Hierin was men echter te traag en LTC kon met slechts twee veldspelers zelfs op 0-2 komen. Keeper Jelmer Hoekstra moest redding brengen.

Toch kwam de 1-1 er. Vanaf de linkerkant schoot Marco Braaksma op doel (of was het een voorzet?) en bij de tweede paal stond Mark Kooistra klaar om de bal binnen te tikken. Hij strekte nog wel zijn been, maar de bal viel al tegen de touwen (11e min.).

In de 15e minuut zette Tim Hof op links voor op dezelfde Braaksma en na een schijnbeweging zette hij Dragten op voorsprong.

LTC liet zich echter niet kennen. Met goed spel werd Dragten onder druk gezet en een hard schot op de lat voorkwam de gelijkmaker. Hoekstra kreeg het even druk onder de lat, maar met enkele schitterende reddingen bleef de stand tot de rust identiek.

In de 29e minuut leek de 3-1 in de maak. Sander Germeraad won een duel met twee tegenstanders en bereikte Marco Braaksma. Zijn schot werd gekeerd door de keeper en in de rebound verdween de bal via buitenkant paal naast het doel. Amper een minuut later merkte ook LTC dat het doel smaller is dan gedacht. Bij de tweede paal werd de bal enkele centimeters naast het doel gewerkt.

En nadat opnieuw het houtwerk was getest en Jelmer Hoekstra tweemaal handelend moest optreden, werd dan toch de verdiende 2-2 genoteerd. Een snel uitgevoerde counter bleek ook voor Hoekstra te veel. LTC kwam daarna op 2-3, nadat een overtreding op Arnaud Donker niet werd gezien en men in de uiterste hoek de bal kon voorgeven om te worden binnen getikt. Een vrije trap van Tim Hof werd vervolgens door de muur hard binnengeschoten en de stand was weer gelijk.

In de 43e minuut opnieuw een voorsprong voor de gasten na een benut afstandsschot. De grootste kans van de avond was niet besteed aan Dragten. Aaron Tahaparij had net even te veel tijd nodig om een voorzet onder controle te krijgen en in een leeg doel te tikken: de keeper was precies op tijd terug om de bal tegen te houden.

Met Marco Braaksma als meespelende keeper ging Dragten de laatste minuten in om toch nog een gelijke stand te bewerkstelligen. Maar dit bracht uiteraard risico's met zich mee en na twee keer een onzuiver schot richting doel was het in de 50e minuut wel raak. Braaksma kon een inzet niet tegenhouden en de wedstrijd leek met deze 3-5 gespeeld. Leek, want ver in de extra tijd lukt het Dennis de Vries toch nog om de 4-5 te scoren. Hoe lang was er nog te spelen? De scheidsrechter was nog steeds niet van plan om de wedstrijd te beëindigen en met vijf spelers op de helft van LTC probeerde Dragten met een ultieme poging voor 5-5 te zorgen. Balverlies zorgde er echter voor dat de bal vanaf de middellijn in een leeg Dragtster doel geschoven kon worden: 4-6.

Komende woensdag 11 oktober speelt Futsal Dragten bij ONR. In de sporthal in Peize staat de wedstrijd om 21.00 uur gepland.