Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Futsal Dragten 1 laat zich foppen

Gepubliceerd op 13-10-2012

Met een zekere lijkende overwinning liet Futsal Dragten 1 zich toch het kaas van het brood eten. In de eerste helft was het heer en meester in de wedstrijd tegen Futsal Cambuur, die met een uiterst verdedigende speelwijze de tegenstander liet komen.

Futsal Dragten zet vroeg druk in de eerse helft


Die opstelling had succes, want het duurde tot halverwege de eerste helft voor Aaron Tahaparij de 1-0 op het scorebord liet zetten. Een vrije trap van Blend Barzinghi werd richting tweede paal geschoten, waar Tahaparij aan kwam lopen. Toen drie minuten later dezelfde Tahaparij de bal op het middenveld onderschepte, ging hij er met een fraaie passeerbeweging vandoor en schoot de 2-0 binnen. Niks aan de hand dus voor de thuisploeg, maar daar dacht Cambuur in de tweede helft anders over.

Blend Barzinghi schiet op de paal. De keeper van Futsal Cambuur staat erbij en kijkt ernaar

Met meer aanvallende bedoelingen ging men op jacht naar de aansluitingstreffer en keeper Marnick Dam kreeg meer werk te verrichten. Futsal Dragten begon onrustig te spelen en ook individuele acties leverden niks op.

In de 38e minuut werd het dan ook 2-1, toen een schot vanuit de tweede lijn vlak voor de goal van richting werd veranderd. Futsal Dragten was even van de kaart, maar richtte zich weer op door op zoek te gaan naar het vijandelijke doel. Een uitstekende keeper aan Leeuwarder zijde voorkwam enkele malen de 3-1 en ook het houtwerk werd getest. De laatste vier minuten waren funest voor Dragten. Futsal Cambuur haalde het spreekwoord ‘als je zelf niet scoort, dan doen wij het wel’ uit de kast. Een voorzet vanaf de rechterkant kwam ongelukkig tegen de hak van Barzinghi, die vervolgens de bal in het doel deed belanden: 2-2.

Ook de tweede helft voetbalt FD vooruit, echter zonder resultaat

Toen in de 49e minuut een speler van Cambuur werd weggestuurd en met een schuiver de 2-3 liet aantekenen, stond Dragten plotseling met lege handen. De ‘blessuretijd’ werd aangegrepen om alsnog een punt uit het vuur te slepen, maar die poging mislukte. Futsal Cambuur haalde zijn eerste overwinning van het seizoen en dat was zelfs door de Leeuwarders niet verwacht.