Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Futsal Dragten 1 plaatst zich voor finaleavond Smallingerland Cup

Gepubliceerd op 29-12-2013

Futsal Dragten 1 heeft zich op fortuinlijke wijze geplaatst voor de finaleavond in de strijd om de Smallingerland Cup. In een zware poule met ONB 2, Drachtster Boys veld en zaal en de clubgenoten FD 3 werd een knappe tweede plaats bereikt achter poulewinnaar Drachtster Boys veld 1.

Een samengesteld team, met spelers uit de ‘competitieteams’ FD 3 en FD 4, streed onder de naam Futsal Dragten 1 als eerste tegen het gevaarlijk geachte Drachtster Boys veld 1. Na de 0-1 kwam FD via Wouter de Boer langszij en even later zelfs op voorsprong. Met nog enkele seconden op de klok werd door Dr. Boys toch nog de 2-2 op het bord gezet.

Tegen favoriet ONB 2 kwam Futsal Dragten 1 op achterstand. ONB 2 wilde hierna geforceerd de voorsprong vergroten, maar men was te slordig in de afwerking. Bovendien stond FD zijn mannetje en wist er enkele keren knap uit te komen. In een alles-of-niets poging werd de bal in de laatste minuut door Niels Haverkort richting doel geschoten, waar Sander Germeraad vlak voor de keeper de bal met een hakje van richting deed veranderen en voor de gelijkmaker zorgde: 1-1.

De derde wedstrijd van de avond was tegen de clubgenoten van Futsal Dragten 3. In de eerste minuten ging de strijd nog gelijk op, maar daarna voerde FD 1 het tempo op en doelpuntte het tweemaal snel achter elkaar. Deze werden gemaakt door Sander Gemeraad en Jasper van Dijk. Daarna liep FD 1 via Sander Germeraad, Jelmer de Boer en Wouter de Boer uit naar een uiteindelijke 5-0 winst.

Tegen Drachtster Boys zaal 1 werd een zeer spannende wedstrijd op de mat gelegd. Met veel kansen over en weer wist Jasper van Dijk zijn team op voorsprong te zetten. Dr. Boys kwam via een toegekende vrije trap op gelijke hoogte, waarna de spanning bijna tot het kookpunt steeg. Tegen het eind van de wedstrijd was het opnieuw Jasper van Dijk, die voor de 2-1 tekende. In de laatste twee minuten kon deze tussenstand worden knap worden verdedigd.

Na deze vier poulewedstrijden was het duidelijk dat er gerekend moest worden, omdat zowel Drachtster Boys veld 1 als Futsal Dragten acht punten hadden behaald. Dr. Boys noteerde echter een beter doelsaldo. De laatste poulewedstrijd van de avond zou de beslissing moeten brengen. De verwachting was dat ONB 2 wel zou winnen van Futsal Dragten 3 om óók op acht punten uit te komen. Dit lukte maar ternauwernood. De 3-2 overwinning was te mager om FD 1 op doelsaldo te passeren. Futsal Dragten 1 werd hierdoor tweede in de poule en kan zich opmaken voor de finaleavond op vrijdag 3 januari.