Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Futsal Dragten 1 verliest laatste duel van het seizoen

Gepubliceerd op 27-04-2013

Futsal Dragten 1 heeft het laatste duel van het seizoen verloren. In sporthal de Drait waren de bezoekers uit Zuidhorn, Real Camaradas, te sterk; 3-8.

Futsal Dragten begon sterk aan de wedstrijd. Een aantal malen werd de voorhoede succesvol gevonden in de opbouw, maar zwakke afrondingen en sterk keeperswerk zorgden niet voor het openingsdoelpunt. Deze viel dan ook nogal onverwacht aan de andere kant; Real Camaradas zette op het juiste moment druk achterin bij Futsal Dragten, en de verdedigers wisten hier niet goed mee om te gaan. Zo stond het in de vierde minuut al 0-1 voor Camaradas. Vier minuten later was het opnieuw raak; uit een messcherpe counter werd gemakkelijk de 0-2 binnen getikt. Real Camaradas had de regie in de wedstrijd overgenomen, en kon zelfs op 0-3 komen toen Rachid Akdim struikelde en de bal op het middenveld verloor, maar uit deze counter wisten de gasten niet te scoren. Vlak hierna, in de veeertiende minuut, veroverde Wiepie Zandberg met sterk verdedigingswerk de bal op het middenveld. Hij bediende in één keer Aaron Tahapary die de bal soepeltjes achter de keeper schoot. De aansluitingstreffer was gemaakt. In het restant van de eerste helft werden er geen noemenswaardige acties meer opgezet, en iedereen verwachtte ook dat dit de ruststand zou zijn. Camaradas dacht hier echter anders over. Na een langere periode van druk op de verdediging van Futsal Dragten werd er een gaatje gevonden, en de spits van Camaradas prikte de bal in de korte hoek, de goed keepende Marco Braaksma kansloos latend.

In de tweede helft was Futsal Dragten nog niet bij de les toen er werd afgetrapt. In feite werd de wedstrijd verloren in de eerste twee minuten van de tweede helft, want twee keer dom balverlies binnen één minuut zorgde ervoor dat er zomaar de cijfers 1-5 op het scorebord stonden. Desondanks gaf Futsal Dragten nog niet op; de gasten lieten zich terug zakken en Futsal Dragten kreeg steeds meer de ruimte om te voetballen. Daarnaast werd keeper Marco Braaksma op goal vervangen door Wiepie Zandberg, die zo voor extra gevaar moest gaan zorgen in de opbouw. In de 38e minuut had dit succes; Een vloeiende aanval belandde voor de voeten van Thommy Saya, en hij punterde de bal achter de kansloze doelman van Camaradas; 2-5. Drie minuten later werd echter duidelijk dat het mee laten spelen van een keeper ook gevaren met zich meebrengt; bij balverlies van Futsal Dragten moest keeper Wiepie Zandberg nog terug sprinten om in de 5-meter zone de bal met zijn handen te beroeren; hij kwam echter niet zo ver. Een hard geplaatst schot vanaf de middellijn liet Zandberg kansloos en besliste de wedstrijd definitief. Dat er in de laatste tien minuten nog twee keer werd gescoord door Real Camaradas en één keer door Futsal Dragten, was slechts voor de statistieken. Wat wel van belang was, was dat Rachid Akdim een directe rode kaart kreeg voor aanmerking op de overigens zeer zwak fluitende scheidsrechter. Rachid zal er de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen in ieder geval niet bij zijn.

Futsal Dragten kan met gemengde gevoelens terugkijken op zijn eerste seizoen in de Topklasse F. Waar het seizoen goed begon, werden er in het midden van het seizoen veel punten verspeeld. Een sterke eindsprint zorgde er echter voor dat er geen nacompetitie gevoetbald hoeft te worden. En omdat Griffioen drie punten pakte bij WMC, is de achtste plaats nog niet zeker. Mocht Griffioen ook winnen bij Real Camaradas, dan eindigt Futsal Dragten op de negende plaats. Zeker is in ieder geval wel dat LTC gedegradeerd is, en dat Futsal Cambuur en Futsal Heerenveen een beslissingswedstrijd spelen voor een nacompetitieplek. Volgend seizoen stromen Futsal Marum en Futsal Rolde in in de Topklasse.