Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Futsal Dragten 1 verovert Azië Cup

Gepubliceerd op 07-12-2014

Zaterdag 6 december werd de traditionele Zaalvoetbal Aziecup gespeeld in het Sportcentrum in Drachten. Futsal Dragten was uiteraard aanwezig en zette een puike prestatie neer. In de poulewedstrijden kwam de motor langzaam op gang, getuige twee gelijke spelen (0-0 en 4-4) en een overwinning: 2-0. Vooral het 4-4 gelijke spel was ronduit spectaculair te noemen: Futsal Dragten (spelend onder de naam van de hoofdsponsor Azië) stond met nog 4 minuten op de klok, met 4-1 achter tegen tegen Drachtster Boys veld 1. De mannen van Azië zetten echter de meevoetballende keeper in (Benjamin Donker) en dat zorgde voor zoveel verwarring dat het alsnog 4-4 werd.

In de kruisfinale had Futsal Dragten nog een verrassing in petto: een frisse Arnaud Donker, die tot dan toe niet gespeeld had. Hij besliste met twee fraaie treffers deze kruisfinale tegen een machteloos Drachtster Boys. In de finale tegen een team uit Hoogezand was het sterke collectief van Futsal Dragten wederom oppermachtig en besliste de wedstrijd door een prachtige knal in de kruising van Mark Kooistra en een eigen doelpunt na een strakke voorzet van Arnaud Donker: 2-0. Eindelijk was de Azië Cup veroverd en hoofdsponsor Mike van chinees restaurant Azië op de Kaden, liep de rest van de avond met een grote glimlach op zijn gezicht door Drachten!

Futsal Dragten trad aan met een mix van team 1 en team 3: Aaron Tahapary, Marco Braaksma, Sander Germeraad, Dennis de Vries, Mark Kooistra en Jasper van Dijk. Keeper was gastspeler Benjamin Donker. Begeleiding en coaching: Ricardo Tahapary en Erik Donker.