Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Futsal Dragten 1 wint ‘clash’ tegen clubgenoten

Gepubliceerd op 01-12-2018

Vrijdagavond werd in sporthal ‘De Drait’ de wedstrijd gespeeld in de derde ronde van het KNVB-bekertoernooi. En daarbij was uit de koker uitgerekend de wedstrijd tussen Futsal Dragten 1 en 2 gerold…

Dus niet …

In een van de vele reglementen binnen de KNVB staat dat er zich geen twee teams van één vereniging bij ‘de laatste acht’ kunnen plaatsen. Dat betekende dus een ‘clash’ tussen Futsal Dragten 1 en 2. Overigens had ook Drs. Vijfje met hetzelfde ‘probleem’ te maken. Bij hen stonden team 2 en 4 tegenover elkaar. Uiteraard is niet iedereen blij met deze bepaling. Het enige voordeel is dat er ten minste één team van de club de kwartfinale gaat halen, het zij zo.

Mag je verwachten dat ‘dus’ team 1 de wedstrijd gaat winnen? “No way!”, was al een opmerking die vorige week werd gehoord. “We slijpen de messen”, was een andere uitspraak. De mannen uit de Topklasse kregen het zeker niet cadeau tegen team 2, uitkomend in de Hoofdklasse. De strijd werd meer dan voortreffelijk aangegaan en de eerste kans was dan ook voor het tweede. De paal bracht redding voor keeper Jeroen Dragt.

Maar ook aan de andere kant werd het houtwerk getest. Daar stond ‘good-old’ Dennis Jansen tussen de palen, die gedurende de vijftig minuten uitgroeide tot man-van-de wedstrijd.  

Futsal Dragten 2 deed niet onder voor de Topklassers. Sterker nog, in de eerste helft mocht zelfs geconstateerd worden dat men iets beter was.  

Toch werd er gerust met een 2-0 voorsprong voor team 1. Eerst was het Sander Germeraad die na een snelle counter de bal achter Dennis Jansen punterde, het tweede doelpunt kwam op naam van Tim Hof, na een een-tweetje met Thommy Saija bij de tweede paal doelpuntte.

Coach Luchien Eding had de nodige aanwijzingen voor zijn team en dat werd in de tweede helft goed opgepakt. Al binnen de minuut werd de voorsprong vergroot, toen Dennis de Vries de bal van Menno Reinders in de voeten kreeg gespeeld en voor 3-0 kon zorgen. Na de 4-0 van Thommy Saija in de 35e minuut leek de wedstrijd gespeeld.

‘Leek’, want Futsal Dragten 2 gaf zeker niet op. Hoewel het eerste in de tweede helft duidelijk makkelijker speelde dan in het eerste bedrijf, bleven er kansen komen. Na enkele fraaie reddingen moest Jeroen Dragt zich vlak na de 4-0 toch gewonnen geven op een inzet van Rudolf Smedinga. Toen in de 41e minuut ook de 4-2 viel – een lobje over de vallende Dragt – werd het zowaar weer spannend.  

Meerdere pogingen over en weer ten spijt, bleef deze tussenstand tot het einde staan. En dat was met name te danken aan beide keepers, die uitstekend hun werk deden.

Volgende week wordt er weer ‘gewoon’ gespeeld in competitieverband. Futsal Dragten 1 reist naar het verre Winschoten, waar WMC om 21.00 uur wacht, terwijl FD 2 tegelijkertijd in de eigen ‘De Drait’ SC Flamingo ontvangt.

De loting voor de kwartfinale van de beker zal in de loop van deze maand december plaats vinden.