Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Futsal Dragten 1 wint cruciaal duel

Gepubliceerd op 06-04-2013

Het uitgangspunt was duidelijk. Zowel Futsal Dragten als LTC moest winnen om niet in de problemen te komen in de strijd tegen degradatie. Daar was de thuisploeg zich het meeste van bewust. Met een duidelijke 7-2 overwinning is handhaving in de Topklasse zo goed als zeker.

Na enkele minuten aftasten was het LTC wat in de 5e minuut op voorsprong kwam door een onverwacht afstandschot. Maar een klein twee minuten later was het Dennis de Vries die vanaf links de stand weer gelijk trok met een geplaatste bal in de korte hoek. Vanaf dat moment trok Dragten de wedstrijd meer naar zich toe en met een uitstekende pass van dezelfde De Vries op Rachid Akdim, die beheerst de 2-1 liet aantekenen. Na een klein kwartier zag de scheidsrechter een heuse ‘Kampen’, toen een LTC-aanvaller zich liet vallen over Marnick Dam, die de bal voor zijn voeten wegtikte. Een gele kaart was zijn beloning. Dragten kon hiervan niet profiteren, maar in de 20e minuut werd een messcherpe counter uitstekend afgerond door Aaron Tahaparij, na voorbereidend werk van Thommy Saija: 3-1. Nog voordat deze tussenstand op het scorebord stond, was er alweer gescoord. LTC maakte dankbaar gebruik van onoplettendheid in de Dragtster verdediging.

Nadat beide teams in de korte pauze nog eens alle afspraken de revue lieten passeren, begon men aan de tweede helft en de Assenaren hadden met een afstandschot op gelijke hoogte kunnen komen, ware het niet dat deze kans op de paal uiteenspatte. In de 30e minuut belandde een verre uitworp van Marnick Dam op het hoofd van Dennis Jansen. Met de keeper in zijn rug belandde de bal vervolgens tussen beide personen in, waarna Jansen de bal in het lege doel kon tikken: 4-2. Verrassend was de actie van Dennis de Vries in de 35e minuut. Rustig wachtend op het positioneren van FD-aanvallers sneed hij plotseling naar binnen en verraste de hele LTC-verdediging, inclusief de keeper. Vanaf dat moment was de wedstrijd al zo goed als gespeeld. LTC ruilde de keeper in voor een vijfde veldspeler om de afstand te kunnen verkleinen, maar dit had geen effect. Dragten had achterin de zaken prima voor elkaar en kon loeren op een counter. In de 41e minuut ontving Marnick Dam een gele kaart, nadat hij met gestrekt been inkwam op zijn tegenstander en doordat Dennis Jansen liet merken het hier niet mee eens te zijn, kon ook hij voor twee minuten naar de kant. Blijkbaar was het geloof in een goede afloop al verdwenen, want de nog openstaande penalty werd gemist en ook met twee man meer in het veld werd de bal alleen maar rondgetikt. LTC haalde daarna opnieuw de keeper naar de kant om nog iets van de wedstrijd te kunnen maken, maar door onzorgvuldigheid schoof men meerdere keren de bal in de voeten van een Dragtster. Aaron Tahaparij wist hiervan te profiteren, door vanaf eigen helft de bal richting het lege doel te schieten. Deze kwam tegen de touwen tot stilstand: 6-2. Dat Rachid Akdim in de slotminuut nog voor 7-2 zorgde, was uitsluitend voor de statistieken.

Futsal Dragten neemt door deze overwinning de 8e plaats steviger in handen en heeft in theorie nog één punt nodig in de resterende twee wedstrijden. Maar gezien het inhaalprogramma van volgende week, de nummers 9 t/m 12 spelen tegen elkaar, zou dit niet eens noodzakelijk hoeven zijn. Over anderhalve week, op woensdag 17 april, gaat Futsal Dragten op bezoek bij Renado uit St. Nicolaasga (aanvang 20.00 uur).