Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Futsal Dragten 2 afgetroefd in poule des doods

Gepubliceerd op 02-01-2015

Vooraf was al duidelijk dat het een lastig karwei zou worden voor Futsal Dragten 2 om zich te plaatsen voor de finaleavond van de Smallingerland Cup. Door de tegenstanders Drachtster Boys zaal 1, veld 1, veld 3, ONB 1 en vv Drachten 2 werd poule D vooraf al bestempeld als poule des doods. Maar als titelverdiger mocht er toch wat verwacht worden van Futsal Dragten 2, dat ten opzichte van vorig jaar wel een aantal wijzigingen in de selectie kende. Zo stond keeper Richard Claus niet op goal, en was hij vervangen door Ynze Moedt. Daarnaast stond Arnaud Donker dit jaar bij Futsal Dragten 1 op papier, waardoor er een belangrijke kracht gemist werd.

In de eerste wedstrijd was cupfighter Drachtster Boys veld 3 de tegenstander. Henk Schotanus is zowel voor Futsal Dragten 2 als voor het veldteam van Drachtster Boys actief, maar koos in de selectie toch voor de roodhemden. Deze keuze betaalde hij aan coach Sven van den Ende terug door een doelpunt te maken tegen zijn eigen veldteam, maar genoeg mocht dit niet wezen. Er was te weinig beleving bij Futsal Dragten, en achterin ging er ook veel mis, waardoor Drachtster Boys veld 3 met een 2-1 overwinning van het veld stapte.

De tweede wedstrijd was gepland tegen Drachtster Boys zaal 1. Geen onbekende voor de equipe van Sven van den Ende. De 'Boys' zijn namelijk al een aantal jaar de vaste tegenstander in de competitie van Futsal Dragten 2. Twee weken geleden werd er in de Eerste Klasse B nog relatief gemakkelijk gewonnen met 5-3, dit keer kwam FD2 er niet aan te pas. Een 2-0 eindstand was het gevolg, waardoor plaatsing voor de finaleavond meteen al heel ver weg was voor de titelverdediger.

In de derde wedstrijd was Drachtster Boys veld 1 de tegenstander. Dit team had tot dan alle wedstrijden gewonnen, en was vooraf al bestempeld als favoriet voor de titel. Ook Futsal Dragten 2 kon nog doorgaan, maar dan moesten alle wedstrijden wel gewonnen worden, en hopen dat de andere wedstrijden ook een gunstige uitslag lieten zien. FD2 begon in ieder geval voortvarend aan de wedstrijd; Giso Boelens bekroonde een sterk stukje futsal met de openingstreffer. Helaas was de voorsprong van korte duur, want Drachtster Boys maakte al snel gelijk. Toen Giso niet veel later ook nog heel ongelukkig de bal in eigen doel gleed, stond er opnieuw een achterstand op het scorebord. Hierdoor was het laatste stukje hoop van Futsal Dragten 2 vervlogen, en één van de technisch zeer vaardige spelers van Drachtster Boys wist nog de geflatteerde 3-1 op het scorebord te brengen. FD2 maakte uiteindelijk nog de 3-2, maar dit doelpunt kwam te laat om de spanning nog echt terug te brengen in de wedstrijd.

Met de derde verliespartij was het al zeker dat de finaleavond uit het hoofd gezet kon worden. Desalniettemin was er wel een goede pot futsal op de mat gelegd tegen Drachtster Boys veld 1, en er dus vrij gevoetbald worden in de laatste twee wedstrijden van de avond. De één na laatste tegenstander was vv Drachten 2, die samen met Drachtster Boys veld 3 nog volop in de race waren voor een finaleplaats. De wedstrijd was zo'n twee minuten onderweg, toen Wietze Moedt het op de heupen kreeg en na een diepe pass de bal hard in de kruising schoot; 1-0 voor FD2. Helaas bleek vv Drachten toch wat effectiever; dankzij twee counters en een penalty was het vijf minuten later al 3-1, waarbij Futsal Dragten 2 ondertussen al de nodige kansen had verprutst. Uiteindelijk bleef de teller steken op 4-1.

De laatste wedstrijd was voor zowel FD2 als ONB1 een wedstrijd om des keizers baard, die uiteindelijk met 3-1 werd gewonnen door ONB1. Dit betekent dat de titelverdediger uiteindelijk met nul punten uit vijf duels onderaan in de poule des doods eindigde. Harde cijfers voor de mannen van coach Sven van den Ende, waar vooraf toch wel op een finaleplaats was gehoopt. Desalniettemin werden er tegen Drachtster Boys veld 1 en vv Drachten 2 goede wedstrijden op de vloer gelegd, waardoor FD2 toch nog enigszins een positieve draai aan het toernooi kan geven.