Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Futsal Dragten 2 uitgeschakeld in de Smallingerland Cup

Gepubliceerd op 22-12-2012

Futsal Dragten 2 heeft zich niet weten te plaatsen voor de finale avond van de Smallingerland Cup. Een last minute tegengoal in de tweede wedstrijd tegen Boornbergum Zondag 1 bleek uiteindelijk fataal.

Rory Bruinja stopt een schot van Drachtster Boys veld 2. (Foto: Smelnesport)

De eerste wedstrijd tegen Drachtster Boys Veld 2 eindigde in een 1-1 gelijkspel. Na een 0-1 achterstand wist Henk Schotanus de stand weer gelijk te trekken. Beide ploegen kregen nog kansen over en weer, waarbij de grootste van Futsal Dragten er toch echt wel had ingemogen. Daardoor eindigde de wedstrijd dus in 1-1, een uitslag waar beide teams niet veel mee opschoten.

Justin Schouwenaar in actie tegen Boornbergum Zondag 1. (Foto: Smelnesport)

In de tweede wedstrijd tegen Boornbergum Zondag 1 kwam Futsal Dragten 2 al vroeg op een 1-0 voorsprong door Jurrian Zwarts. De jongens vergaten echter de voorsprong uit te bouwen, terwijl hier genoeg mogelijkheden voor waren. En dan komt de oude voetbalwet om de hoek kijken; als de bal er aan de ene kant niet invliegt, dan doet hij dat aan de andere kant wel; in de laatste minuut viel de geflatteerde 1-1 nog, waardoor Futsal Dragten 2 dure punten liet liggen.

Wietze Moedt scoort de 2-1 tegen Drachten 1. (Foto: Smelnesport)

Door de late tegentreffer van Boornbergum in de vorige wedstrijd moest er gewonnen worden van Drachten 1. Deze ploeg was echter al door, gezien Drachten al had gewonnen van zowel Boornbergum als Drachtster Boys. Drachten zou dan ook de volle buit uit drie wedstrijden gaan pakken; al werd de 1-0 gemaakt, en later ook de 2-0. Wietze Moedt verkleinde de achterstand nog tot 2-1, maar deze treffer zou te laat komen om nog het derde gelijkspel uit het vuur te slepen. Hierdoor is Futsal Dragten 2 al uitgeschakeld in de voorrondes van de Smallingerland Cup.