Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Futsal Dragten 2 verliest opnieuw van Oosterlittens

Gepubliceerd op 01-12-2012

In de tweede wedstrijd in acht dagen tegen Oosterlittens werd er opnieuw verloren, nu met 2-4. Ondanks de nederlaag mochten de spelers trots zijn, gezien het vele blessureleed:

De wedstrijd tegen Oosterlittens kon niet beroerder uitkomen. Jelmer, Giso, Joost, Henk, Jurrian, Wietze, en Gosse Jan waren allemaal geblesseerd, ziek, geschorst of verhinderd, waardoor alleen Albert-Jelle en Justin present waren van het originele team. Genoeg reden dus voor een nieuwe teamfoto:

Gelukkig was Rory speciaal opgetrommeld voor deze wedstrijd, en bleek nog steeds uitstekend te kunnen keepen. Ook waren er drie jongens van Futsal Dragten 4 gevraagd mee te doen, die het uur ervoor al hadden gespeeld met hun eigen team tegen Griffioen 2. Ook Bram van Futsal Dragten 5 werd nog opgetrommeld.

Vanaf de aftrap werd duidelijk dat Oosterlittens naar Dragten was gekomen om opnieuw drie punten te pakken. Futsal Dragten werd vanaf het begin onder druk gezet, en het was dankzij de uitstekend keepende Rory dat er in de eerste tien minuten niet werd gescoord. Dit hield Futsal Dragten vol tot de 20' minuut; een afstandsschot van Oosterlittens vloog dan toch het doel in. 0-1. Dit bracht Futsal Dragten wat uit de concentratie; want binnen een minuut was het weer raak. Na een afgeslagen aanval van Futsal Dragten counterde Oosterlittens richting het doel van Rory, waarbij een drie tegen twee situatie goed werd afgerond met een schot in de korte hoek; 0-2. Dit was ook de ruststand.

Oosterlittens ging na rust door met aanvallen, wat resulteerde in de 0-3 in de 31' minuut. Een prachtig afstandsschot vanaf een meter of zeven vloog de kruising in; Rory kansloos en de 0-3 achterstand was een feit. Een minuut later deed Jasper van Dijk echter wat terug; een schot in de korte hoek zorgde ervoor dat de nul op het scorebord verdween en Futsal Dragten weer enigszins in de wedstrijd terugkwam. Lang duurde deze hoop echter niet, want een minuut later was het opnieuw raak, echter aan de andere kant; de 1-4 werd gemaakt met een knap schot uit de draai. In de 35' minuut had Justin Zeefuik de uitgelezen mogelijkheid de achterstand weer te verkleinen, maar hij liet duidelijk zien dat hij tegenwoordig snelheid tekort komt om de tegenstander te kloppen op de eerste meters. Futsal Dragten probeerde het in de slotminuten van de tweede helft nog wel, maar het was duidelijk dat de wedstrijden van Futsal Dragten 4 en 5 te veel kracht hadden gekost om nog echt gevaarlijk te worden. Klaas Bakker deed toch nog wat terug in de 42' minuut; in twee instanties wist hij de keeper te verschalken vanaf een meter of vijf. Eindstand: 2-4.