Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Futsal Dragten 2 wint derby van Drachtster Boys 1

Gepubliceerd op 18-01-2015

Vrijdag 16 januari stond de derby uit tegen Drachtster Boys op het programma. Dit was de 2de keer dat de ploegen elkaar dit seizoen troffen, de 1ste derby in onze thuishal was geeindigd in een vrij simpele 5-3 overwinnning. Dit was trouwens voor het eerst in jaren dat wij konden winnen van Drachster Boys in de competitie dus gingen wij toch met enige angst richting de Lasconhal. De voorbereiding op deze wedstrijd was afgelopen woensdag toen wij tegen de koploper van de 1ste klasse B namelijk Waterpoort Boys mochten aantreden. Deze ontmoeting ging jammerlijk verloren met 6-5 nadat Futsal Dragten 2, 8 minuten voor tijd nog met 2-5 voor stond. Daarna volgden diverse afmeldingen waarvan sommige zeer dubieus. Jurian koos ervoor om een weekendje naar Maastricht te gaan (er word gefluisterd dat dit met zijn nieuwe vrienden van ONB was). Giso had nog naweeen van een avondje stappen vorige week vrijdag. Justin had maar weer eens voor de lange latten gekozen ondanks dat is hij 24 uur per dag bereikbaar om spelers te regelen. Gosse was waarschijnlijk nog niet klaar met klussen en hij speelt het beste als hij 1 keer in de 5 weken aanwezig is dus probeert hij dit ook te regelen. Nutte zat in de Arena om Ajax tegen Groningen te bekijken. Henk was aan het werk en Stefan is aan de laatste weken van zijn stage in Hong Kong bezig. Dit betekende dat wij met Richard, Klaas, Wietze, Rachid en Joost die kant op moesten, nu weten wij ook dat dit niet voldoende is voor de hele wedstrijd dus had Justin een aantal spelers erbij geregeld. Dit waren Thommy, Dennis J, Arnoud en Efraim.

De wedstrijd zelf nu maar dan. Coach Sven wilde van tevoren natuurlijk nog wat dingetjes zeggen maar kreeg hier niet al te veel tijd voor want het leek wel weer een kippenhok in de kleedkamer. Toen alle kippen enigzins tot bedaren waren gekomen perste hij er toch nog wat dingen uit. Het belangrijkste was eigenlijk wel de waarschuwing voor een “ander” Drachtster Boys dan wij gewend zijn want in hun laatste verslag van 2014 stond dat zij het over een andere boeg zouden gooien na de winterstop. Na enkele seconden was het Futsal Dragten al duidelijk dat hier geen sprake van was want de tegenstander ging onmiddelijk weer in hun vertrouwde handbalverdediging staan en loerend op de counter. Aangezien alles in een rustig tempo ging was het wachten op die counter, die na enkele minuten ook kwam maar Richard kon deze inzet keren en dat was gelijk een voorbode van zijn fantastische optreden vanavond. Hierna ging Futsal Dragten verder op zoek naar de openingstreffer en deze volgde dan ook in de 5de minuut door een droge knal van Efraim. Hierna volgde eigenlijk 3 minuten balbezit voor Futsal Dragten wat resulteerde in een tweede treffer door een intikkertje van Klaas na een goede actie van Arnoud gevolgd door een harde voorzet. Hierna werd een nieuw blokje van 4 spelers ingebracht en die vonden eigenlijk wel dat zij nog wat langer rust hadden mogen hebben en kwamen eigenlijk niet verder dan enkele foute passes. Uit 1 van deze foute passes kwam weer een counter en volgens de goed leidende scheidsrechter kwam Richard op een foutieve manier uit zijn goal en dit betekende een strafschop voor Drachtster Boys. Deze werd door Richard gekeerd en de rebound werd vervolgens overgeschoten. Tot aan de rust werden aan beide kanten nog enkele schoten gelost maar hier kwam weinig gevaar uit voort totdat Arnoud er genoeg van had en met een vlammend schot vanaf de zijlijn Efraim bereikte die met de punt van de schoen voor de 0-3 ruststand zorgde.

In de rust was er weinig reden om iets te zeggen en was iedereen het er over eens dat we maar lekker zo moesten doorgaan. Het tempo bleef ook in de 2de helft erg laag en er waren over en weer wat kansjes en na een minuut of 8 in de 2de helft maakte Klaas uit de draai de 0-4 en hiermee was de wedstrijd eigenlijk wel beslist. Hierna gebeurde er op het veld niet erg veel maar op de bank werd het steeds drukker, Joost had niet zijn avond en gaf na 10 minuten aan dat hij het vandaag wel geloofde en er niet weer in hoefde. Rachid vroeg daarna aan de coach of hij ook nog even tegelijk met Thommy in het veld mocht want dat was alweer zolang geleden. Coach Sven gaf hier natuurlijk gelijk gehoor aan en dit leverde ons uiteindelijk nog 2 doelpunten op, eerst probeerde Arnoud zijn actie van de 1ste helft te kopiëren en dit lukte van zijn kant maar nu was het wel een speler van Drachtster Boys zelf die de bal in eigen doel schoot. Vlak voor tijd was het Rachid die uit een voorzet na een fraaie actie van Efraim ook nog mocht scoren. Nu zou je dus zeggen dat Futsal Dragten 2 met een mooie 0-6 overwinning naar de eigen kantine mocht vertrekken maar onze gelegenheids aanvoerder Wietze had bij het tekenen van het formulier niet goed gekeken en bleek dat wij met een 0-5 naar huis mochten. Onze volgende wedstrijd is aankomende woensdag tegen Udiros en dan zouden wij bij winst een plekje kunnen stijgen.

De topscorers op de teampagina van Futsal Dragten 2 zijn ook weer bijgewerkt.