Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Futsal Dragten 2 wint Smallingerland Cup!

Gepubliceerd op 04-01-2014

Futsal Dragten 2 heeft voor een verrassing gezorgd door de Smallingerland Cup te winnen! In de finale was het team van Sven van den Ende te sterk voor ONB 1: 3-2.

Om in die finale te komen moesten de kwartfinale en halve finale eerder op de avond wel gewonnen worden. De kwartfinale speelde Futsal Dragten 2 tegen Drachtster Boys veld 3, en in deze wedstrijd begon FD2 ook sterk. Klaas Johan Knevelman tekende met zijn zesde en zevende doelpunt van het toernooi al snel voor de 2-0 voorsprong. Daarna verzuimde FD2 de voorsprong uit te bouwen, waardoor Drachtster Boys veld 3 in de laatste minuten nog terugkwam tot 2-1. Verder dan dit reikten ze echter niet.

In de halve finale moest FD2 het opnemen tegen de winnaar van het duel Futsal Dragten 1 - ONT 2. Deze werd beslist door strafschoppen, en nadat Jasper van Dijk de derde penalty namens FD1 miste, plaatste ONT 2 zich dus als tegenstander van FD2 voor de halve finale. Hierin begon ONT 2 sterk; ze kwamen dan ook vrij snel terecht op voorsprong. Echter toonde het team van Sven van der Ende ook veerkracht; in de loop van de wedstrijd drong men steeds meer aan en Nutte Visser zorgde voor de gelijkmaker. Vlak daarna was het opnieuw Klaas Johan Knevelman die FD2 op voorsprong zette. Deze voorsprong werd vastgehouden tot het eindsignaal, waardoor FD2 voor het eerst in de historie van de Cup in de finale stond.

De tegenstander in de finale was ONB 1, die verrassend Drachtster Boys veld 1 had uitgeschakeld in de halve finale. FD2 was dus gewaarschuwd, en wist dat het scherp aan de finale moest beginnen. Dit was blijkbaar niet aan dovemansoren gericht, want binnen vijf minuten stond de 2-0 al op het scorebord en stonden de blauwhemden van ONB verwijtend naar elkaar te kijken. Wietze Moedt opende de score namens FD2 door de bal kiezeltje hard in het dak van het doel te schoppen. Vlak daarna was het Justin Schouwenaar die profiteerde van een half gesmoord schot en zo de 2-0 van dichtbij kon binnentikken. Toen het daarna zelfs 3-0 werd door een vrije trap van Nutte Visser, dacht iedereen wel dat het gedaan was. Niets bleek echter minder waar. Futsal Dragten wist niet goed om te gaan met de luxe van een grote voorsprong, en begon nerveuzer te voetballen. ONB gaf niet op en zette nog eens extra aan, waardoor de 3-1 binnenviel. Toen vijf minuten voor tijd de 3-2 ook nog eens binnenviel, was de spanning weer helemaal terug. ONB bleef aanzetten, en een gele kaart aan de zijde van Futsal Dragten zorgde er ook nog eens voor dat ONB met een man meer op het veld kwam te staan. Gelukkig voor Futsal Dragten wist ONB deze situatie niet uit te buiten, en mocht aanvoerder Justin Schouwenaar de beker van de Smallingerland Cup in de handen nemen.