Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Futsal Dragten 3 verliest van Futsal Buitenpost 2

Gepubliceerd op 02-11-2012

De wedstrijd was nog maar negen minuten onderweg, of Futsal Dragten 3 keek al tegen een 3-0 achterstand aan. Een afstandsschot, een counter, en een doelpunt na slecht uitverdedigen van Futsal Dragten 3, maakten duidelijk dat het een zware avond voor Futsal Dragten 3 zou gaan worden. Gelukkig konden de jongens zich enigszins herpakken, want Jelmer de Boer wist in de 11e minuut van de eerste helft de bal binnen te tikken na een goede en strakke voorzet van Boris Jonjic. Futsal Buitenpost bleef echter de gevaarlijkste ploeg; tot twee maal toe teisterde een speler van Buitenpost de deklat boven keeper Taede Groenewoud, waarbij beide keren de keeper alleen maar de bal kon horen langsvliegen. Vlak voor het rustsignaal kreegn Futsal Dragten 3 ook nog een kans; Jelmer de Boer kwam alleen op de keeper afstormen, maar schoot de bal voorlangs.

Ook na de rust begon Futsal Buitenpost goed; de 1-4 in de 4e minuut van de tweede helft was een lobje over keeper Taede Groenewoud, nadat de speler van Buitenpost goed was vrijgespeeld. In de 10e minuut kreeg een speler van Buitenpost een gele kaart nadat hij de bal met de hand had getoucheerd. De man meer situatie aan de kant van Dragten zorgde voor de 2-4 van Joshua Elsenga; hij schoot vanaf een meter of 5 laag en hard binnen. Echter bleef Futsal Buitenpost de beste kansen houden. Een vrije trap in de 19e minuut van de tweede helft zorgde voor de 2-5 waardoor het geloof aan de kant van Dragten verdwenen was. De eindstand werd bepaald op 2-6 na een uitgooi van de keeper van Buitenpost die in één keer op doel werd geschoten; Taede was opnieuw kansloos.

Vandaag was Futsal Buitenpost een maatje te groot, maar in delen van de wedstrijd had Futsal Dragten de wedstrijd redelijk onder controle. Maandag 5 november mogen de jongens meteen weer aan de bak, dan staat de wedstrijd tegen TOSS 1 in Stiens op het programma.