Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Futsal Dragten 3 wint derby tegen Drachtster Boys 2

Gepubliceerd op 14-09-2014

Ze kwamen met een selectie van 11 man. Een unieke situatie in het zaalvoetbal. Nog nooit eerder hadden de spelers van Futsal Dragten 3 gespeeld tegen een team wat zoveel spelers nodig dacht te hebben om hen te kunnen verslaan. Futsal Dragten 3 was zelf trouwens niet compleet. Sander Braaksma, Alexander Dumas en Klaas Bakker waren door diverse oorzaken niet in staat om te spelen tijdens deze derby. Zij werden vervangen door Marco Braaksma en Aaron Tahapary. Dit samengevoegd met de vaste spelers van Futsal Dragten 3: Efraim Wagenaar, Jasper van Dijk, Mark Kooistra, Leslie Fukur, Sander Germeraad en Taede Groenewoud, maakte dat er een representatief team op de been was gebracht.

In een afgeladen sporthal de drait werden meer dan 100 toeschouwers geteld. Voor een wedstrijd van het derde team is dit natuurlijk een fantastisch aantal. Het was dan ook niet zomaar een wedstrijd. De derby tegen Drachtster Boys 2. Een team vol talenten wat de komende jaren wil kijken hoever zij kunnen komen in het zaalvoetbal. Aan Futsal Dragten 3 de taak om in elk geval vanavond te laten zien dat zij op dit moment toch nog een stapje verder zijn in het beheersen van het spelletje. Het publiek werd een fantastisch voetbalgevecht voorgeschoteld. Drachtster Boys probeerde met “full-pressure” de gastheren van haar stuk te brengen. Futsal Dragten liet de tegenstander haar gang gaan. Wetende dat rust in het zaalvoetbal het allerbelangrijkste is wat men kan hebben. Ondanks dat het team verdedigend goed stond was het toch Drachtster Boys wat op voorsprong kwam. Na een onnodige weggegeven corner was Futsal Dragten zo galant om de bal achter haar eigen keeper te werken. Gelukkig was er nog tijd genoeg om met een positief gevoel richting de rust te gaan. En dit lukte ook. Het was 2x Aaron Tahapary die de bal in het doel mocht laten verdwijnen. De eerste keer na een goed uitgevoerde corner. En de tweede keer met een schot wat de keeper van Drachtster Boys te machtig was.

Na rust was het Drachtster Boys wat een aantal goeie kansen kreeg. Deze leverden echter geen goals op. Futsal Dragten was zeer gevaarlijk met snelle uitbraken. En deze leverden wel de nodige goals op. Futsal Dragten liep uit naar een 5-1 voorsprong. Dit leek zeer comfortabel. Maar zo voelde het nog niet. Het was niet dat Drachtster Boys niet mee kon komen. Absoluut niet. Maar met de nodige uren aan zaalvoetbal als ervaring lukte het om als winnaar van het veld af te gaan. Drachtster Boys maakte in de laatste minuut nog wel tweemaal een doelpunt. Met deze doelpunten werd de 5-3 eindstand op het bord gebracht. Een mooi resultaat tegen deze tegenstander.

Volgende week mag Futsal Dragten 3 op bezoek bij Boerakker 1. Een team waar veel spelers van het vorig jaar in de topklasse spelende Leekster Eagles uitkomen. Wederom een pittige opgave dus. Maar wie weet wat daar te halen valt.

De doelpuntenmakers op de teampagina van Futsal Dragten 3 zijn weer up to date.