Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Futsal Dragten 3 zorgt voor sensatie

Gepubliceerd op 29-12-2013

Het derde team van Futsal Dragten heeft voor een ware stunt gezorgd door het favoriete ONB 2 naar huis te sturen. Het team, wat tijdens de reguliere competitiewedstrijden FD 9 heet, was op het laatste moment bereid gevonden de Wildcard-plek in te vullen en aan te treden voor de wedstrijden in de zwaarste poule van deze editie om de Smallingerland Cup.

In de eerste wedstrijd werd de strijd aangegaan met Drachtster Boys zaal 1. In de gelijkopgaande strijd zou minimaal een punt verdiend zijn geweest, maar de Boys ging er met de kleinst mogelijke winst vandoor: 0-1.

De wedstrijd tegen Drachtster Boys veld 1 werd er eentje om snel te vergeten. Het goede samenspel uit de eerste wedstrijd was nergens te bekennen en al snel werd duidelijk dat dit een zeperd zou worden. Drachtster Boys liet de teller pas stoppen bij 0-10.

Ook in de derde wedstrijd kon men geen potten breken. Met de nederlaag had men echter minder moeite, omdat de tegenstander Futsal Dragten 1 was. In de eerste minuten ging de strijd nog gelijk op, maar vrij snel na de 0-1 werd via een toegekende penalty duidelijk dat het ook in deze wedstrijd niet mogelijk was om de wedstrijd in winst om te zetten en liep FD 1 uit naar 0-5.

De laatste wedstrijd werd bijna een sensatie. Tegen het topfavoriete ONB 2 kwam het zelfs tweemaal op voorsprong. De 1-0 kwam van de voet van Benno van der Veer, de 2-1 werd aangetekend door René Meeuwis. Beide doelpunten werden met gejuich begroet door het publiek op de tribune en men ging er nog eens voor zitten. In de slotfase werd de druk echter te groot en moest FD 3 anderhalve minuut voor tijd toch nog capituleren; ONB 2 won met 2-3.

De spelers van Futsal Dragten 3 werden na afloop met een brede glimlach bedankt door de clubgenoten van FD 1. Door de uitslagen in de overige poulewedstrijden had ONB 2 met minimaal vier doelpunten moeten winnen om zich te kwalificeren voor de finaleavond. Omdat dit niet was gelukt, werd FD 1 tweede in de poule en mogen zij zich opmaken voor de wedstrijden van volgende week vrijdag.