Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Futsal Dragten 4 door naar volgende bekerronde

Gepubliceerd op 12-01-2013

Tijdens de loting voor de eerste knock-out ronde in het bekertoernooi rolde voor Futsal Dragten 4 het onbekende team van Futsal Heerenveen 4 uit de koker. Duidelijk was dat er gewonnen moest worden om het doel, zo ver mogelijk komen in de beker, te bereiken. Futsal Heerenveen, wat dit seizoen nog ongeslagen is in de derde klasse, bleek een voetballende ploeg te zijn die ook op het vlak van fysiek spel de rand van het toelaatbare opzocht. Ondanks het harde spel bleven uiteindelijk de punten gelukkig achter in sporthal de Drait.

Futsal Dragten moest het vanavond zonder de geblesseerde doelman Taede Groenewoud doen. Gelukkig werd in Marnick Dam een meer dan betrouwbare vervanger gevonden. Verder was het team gelukkig helemaal compleet en kon men direct vanaf de aftrap duidelijk maken wie er de baas hoort te zijn in sporthal de Drait. De eerste 8 minuten stonden geheel in het teken van één speler. Sjordy Heeringa. Met een gele kaart in de 3e minuut, een snoeiharde vrije trap op de kruising in de 6e minuut en een uitbraak op eigen kracht in de 7e minuut (waarbij de keeper redding moest brengen) was Sjordy de meest aanwezige man op dat moment. Helaas leverde al dit vuurwerk geen doelpunt op. In de negende minuut was het wel raak. Alleen viel de bal wel in het verkeerde net.

De gasten uit Heerenveen maken de op dat moment onverdiende 0-1. Het antwoord laat niet lang op zich wachten. Albert Kamminga brengt twee minuten later de stand weer in evenwicht. Met een laag schot in de korte hoek verrast hij de keeper van de tegenstander volledig. Daarna is het wachten tot Futsal Dragten de trekker nog een keer over haalt. Dit duurt nog tot de 21e minuut. Uit een splijtende pass van Sjordy Heeringa dwars door het hart van de verdediging weet Sander Braaksma de bal in één beweging in het doel te plaatsen. Twee minuten later veert het ruim aanwezige publiek al weer op wanneer Mark Kooistra uit een mooie voorzet van Remco Bolt het net weer laat trillen. Met een voorsprong van 3-1 gaat Futsal Dragten 4 de rust in.

In de tweede helft zet Futsal Heerenveen meer druk op de verdediging van Futsal Dragten. Door goed keeperswerk van Marnick Dam, en het goede verdedigende werk (waarbij vooral Mark Kooistra en Klaas Bakker een aantal keren erg goed storend werk verrichtten) duurt het nog tot de 36e minuut voordat de gasten de aansluitingstreffer kunnen maken. Met een schuiver in de korte hoek brengen ze de score terug tot 3-2. Langzaam kruipt Futsal Dragten 4 onder de druk vandaan. Stukje bij beetje wordt de tegenstander steeds verder van de goal af gehouden. Wanneer Jasper van Dijk in de 44e minuut ook nog uit een voorzet van Remco Bolt de 4-2 op het scorebord weet te brengen komt de zege steeds dichterbij. Futsal Heerenveen probeert nog om terug te komen in de wedstrijd, maar wanneer Jasper van Dijk in de laatste minuut met een fantastische schaarbeweging een verdediger en de keeper in de knoop legt en daarna de bal simpel in de goal plaatst is het verzet gebroken.

Op naar de volgende ronde. En wie weet....... Laten er nog vele ronden volgen!