Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Futsal Dragten 4 pakt eerste overwinning in de competitie

Gepubliceerd op 02-11-2012

Van te voren was al duidelijk dat het een belangrijk duel zou worden. De ploeg die deze wedstrijd zou verliezen zou op de laatste plaats terecht komen, dus de inzet was hoog.

Futsal Dragten 4 begon goed. Eerst zorgde Klaas Bakker voor de verdiende voorsprong door een pass te onderscheppen op het middenveld en met een mooie rush de 1-0 tegen de touwen te werken. Vervolgens deed Sander Braaksma de sporthal opnieuw juichen, door op aangeven van Sjordy Heeringa de 2-0 te maken. De voorsprong was terecht; Futsal Dragten 4 hield de tegenstander goed onder druk waardoor Harkema er nauwlijks uit kwam. Echter naarmate de eerste helft vorderde kreeg Harkema toch wat kansen, met name in de counter. Een snelle overname en een combinatie door het hart van de verdediging zorgde voor de aansluitingstreffer; 2-1. Echter stelde Remco Bolt vlak voor rust orde op zaken door de 3-1 binnen te schieten.

Na rust begon Futsal Dragten gelijk weer met pressievoetbal. De tegenstander wist er nog minder goed mee om te gaan dan in de eerste helft wat zorgde voor veel grote kansen. Zo kwam Sjordy Heeringa tot twee maal toe alleen op de keeper af, maar wist hij de bal niet in het doel te krijgen. Toch viel er vrij snel een doelpunt, Jasper van Dijk kon de bal makkelijk intikken na goed voorbereidend werk van Klaas Bakker, die de vrijstaande Jasper een niet te missen kans gaf (4-1). Futsal Dragten liet zien ook het counterspelletje goed onder controle te hebben, want balverlies van Harkema zorgde voor een razendsnelle counter waarbij Remco Bolt het eindstation was; 5-1 na aangeven van Jasper van Dijk. Deze twee snelle doelpunten zouden normaal gesproken de nekslag zijn voor Harkema, maar ze kwamen razendsnel terug tot 5-2 vlak nadat de 5-1 was gemaakt. Futsal Dragten bleef echter rustig en bleef kansen creëren, die men echter niet altijd wist te verzilveren. Gelukkig wist Jasper van Dijk wel de 6-2 te maken na een één-twee met Remco Bolt, en zorgde Sander Braaksma met een zondagsschot in de laatste minuut voor een 7-2 eindstand.

Een terechte overwinning voor Futsal Dragten 4 zorgt voor de eerste driepunter. Komende woensdag staat middenmotor Drs. Vijfje 7 op het programma; hopelijk kan Futsal Dragten 4 deze goede wedstrijd een vervolg geven in Groningen.