Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Futsal Dragten 4 slaat toe

Gepubliceerd op 17-04-2023

Twee competitiewedstrijden binnen vijf dagen spelen is niet opzienbarend. Het wordt interessant, als dat tegen de nummers 1 en 3 van de ranglijst is, maar echt cruciaal als je zelf de nummer twee bent.

In die wetenschap ging Futsal Dragten 4 afgelopen woensdag de strijd aan met Futsal Buitenpost 1 (3e plaats, maar twee wedstrijden minder gespeeld) en won vrij eenvoudig met 3-7. Maandagavond trof het in Steenwijk de plaatselijke trots, dat door die driepunter de eerste plaats inmiddels had overgedaan aan de Dragtsters. Met het idee dat bij een overwinning Steenwijker Boys vrijwel definitief afhaakt voor de titel werd aan de wedstrijd begonnen. Daarin had Dragten het in de eerste minuten lastig door de dadendrang van de thuisploeg. Met enig fortuin hield men stand en kwam men langzaam onder de druk vandaan. Dat leidde in de 9e minuut tot de 0-1, door een teruggeplaatste corner vanaf zo’n 10 meter keihard tegen de touwen te jagen.

Vanaf dat moment ging het tempo omhoog en kwamen beide teams regelmatig met gevaarlijke acties voor het vijandelijke doel. Het duurde echter tot de 21e minuut toen Steenwijker Boys vanaf de rechterkant met een snelle actie de gelijkmaker wist te scoren. Enkele seconden voor de rust had Dragten het geluk aan hun zijde toen een inzet de buitenkant van de paal raakte en vervolgens naast ging.

De tweede helft leek een kopie te worden van het eerste bedrijf. Er werden wel kansen gecreëerd, maar het doel werd niet gevonden. Of het waren de beide keepers die erger konden voorkomen. Vooral bij Dragten had de keeper het druk, maar hij wist telkens -soms met wat kunst- en vliegwerk- een doelpunt te voorkomen. Toch moest hij in de 31e minuut de 2-1 toestaan. Een vlammend schot bijna vanaf de middellijn leek houdbaar, ware het niet dat een medespeler op het juiste moment voor hem kwam staan en zo het zicht belemmerde.

Dragten wanhoopte niet en ging vol passie op zoek naar de 2-2 en die viel al snel: opnieuw een afstandsschot verraste iedereen en vooral de Steenwijker keeper.

Gedurende de tweede helft werd langzaam zichtbaar, dat beide teams vermoeid raakten. Daar waar Dragten wat slordiger werd in de combinaties, viel op dat bij Steenwijk de onzuiverheid de kop opstak bij de doelpogingen. In de 48e minuut was het plotseling FD, dat met -hoe kan het ook anders- een afstandsschot een nieuwe voorsprong nam. Ver in de extra tijd leed Steenwijk op het middenveld balverlies en daarmee ook definitief het zicht op een eventueel gelijkspel: 2-4. Er werd nog wel afgetrapt, maar dat was alleen maar om het gejuich van de Dragtsters nog even uit te stellen.