Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Futsal Dragten 4 verliest bekerwedstrijd, maar is toch door

Gepubliceerd op 06-11-2023

Na de eerste twee bekerrondes in de categorie B wisten zowel Futsal Dragten 4 als FD 5 de derde ronde te bereiken. Tijdens de loting werd Futsal Dragten 4 gekoppeld aan Roden 2. FD 5 kreeg een bye en is daarmee automatisch geplaatst voor de vierde ronde.

Futsal Dragten 4 reisde vrijdagavond naar sporthal De Hullen in Roden, waar het tweede team klaarstond voor deze bekerwedstrijd. Beide teams komen in competitieverband uit in de 1e klasse, zij het in verschillende poules. De gastheren doen het daarbij vooralsnog uitstekend met vier winstpartijen in evenzovele wedstrijden. Dragten bezet in hun poule de vijfde plaats.

Dragten kon dus aan de bak en deed dat uitstekend. In de eerste helft kwam Roden snel op een 1-0 voorsprong en vergrootte die stand naar 2-0. Het spel ging daarna redelijk gelijk op, het lukte Dragten echter niet om de stand nog voor rust gelijk te trekken. Met 4-2 als tussenstand werd er even gepauzeerd.

In de tweede helft speelde Dragten meer op de aanval en dat had resultaat. Na de 4-3 viel ook de gelijkmaker en ontstond een spannend vervolg van de wedstrijd. Een nieuwe voorsprong voor Roden werd weer tenietgedaan en ook de 6-5 werd met een tegendoelpunt beantwoord.

Met deze 6-6 werd de wedstrijd beëindigd en moesten strafschoppen uitsluitsel geven, wie als winnaar van het veld zou stappen. Beide teams verzuimden niet om de eerste twee penalty’s tot doelpunten te promoveren. De derde 6-metertrap werd echter door Dragten gemist, waarna Roden met de gelijkmakende strafschop wel raak schoot en als winnnaar van de wedstrijd werd aangewezen.

De scheidsrechter maakte hiermee echter een vergissing, omdat volgens de reglementen in totaal vijf strafschoppen genomen dienen te worden. Het aantekenen van bezwaar bij de KNVB zorgde al snel voor een reactie en oplossing, die voor zowel Roden 2 als Futsal Dragten 4 als (zeer) gunstig mag worden gekenmerkt: de strafschoppenserie wordt 'vergeten' en beide teams mochten meeloten voor de vierde ronde van het KNVB-toernooi. De teleurstelling op vrijdagavond maakte in de loop van maandag toch weer plaats voor lachende gezichten bij de spelers van FD 4. We zien dus zowel Futsal Dragten 4 als FD 5 terug in het wedstrijdschema van half december.

Maandagmiddag werd er al geloot en leverde voor Futsal Dragten 5 een thuiswedstrijd op tegen Blauw Wit'34 5 uit Leeuwarden, terwijl Futsal Dragten 4 in tegenovergestelde richting rijdt om op bezoek te gaan bij Futsal Frisia 2. Eerder was al bekend dat FD 1 in de categorie A  de 1/8 finalewedstrijd speelt bij zvv Urk 2. Alle drie de wedstrijden zullen op vrijdag 15 december worden gespeeld.