Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Futsal Dragten 4 verslaat koploper

Gepubliceerd op 19-02-2014

Drie dagen na de ongelukkige uitschakeling in de beker stond er weer een belangrijke wedstrijd op het programma voor de heren van Futsal Dragten 4, dit keer een uitwedstrijd tegen koploper Golden Oldies 1. Een team wat ondanks diverse kampioenschappen steeds weer verzaakt om een klasse omhoog te gaan en zo zich eens te gaan meten in een competitie waar ze thuis horen.

Tijdens de wedstrijd was niet te zien dat de gastheren koploper zijn in de tweede klasse. Futsal Dragten was vanaf de aftrap de gevaarlijkere en betere ploeg. Direct vanaf de aftrap werden de gastheren onder druk gezet met snel en vlot lopende aanvallen. Een van de mooiste aanvallen van de beginfase werd door Lesley Fukur gepromoveerd tot doelpunt. Hij mocht na een aanval waarin door bal van voet naar voet ging zonder dat er ook maar 1 aanname tussen zat de 0-1 op het scorebord laten zetten. Hier bleef het niet bij. Met twee afstandsschoten zorgde Futsal Dragten dat het met 3 doelpunten de rust bereikte. Het eerste afstandsschot was van Mark Kooistra, de tweede kwam van de voet van Marco Braaksma. Klein smetje op de eerste helft was het tegendoelpunt van Golden Oldies. Vanaf de achterlijn werd toegestaan dat er met de bal aan de voet zo door de verdediging van Futsal Dragten mocht worden geslalomd, met als eindstation een bal in het net.

De tweede helft was weer duidelijk voor Golden Oldies. De inmiddels zwaar gefrustreerde heren uit Zwaagwesteinde schroomden niet om af en toe over de grens van het toelaatbare te gaan. Was het in de eerste helft nog een complete reservebank die zwaar agressief op de grond werd gegooid, in de tweede helft werd af en toe bezocht om de tegenstander iets aan te doen. Futsal Dragten 4 liet zich hier echter niet door ontmoedigen. Door doelpunten van Jelmer de Boer en Klaas Bakker liep men uit naar een 1-5 voorsprong. Tot het moment dat Marco Braaksma door een tegenstander bij de keel werd gegrepen was er dan ook niks aan de hand. Dat de scheidsrechter dit akkefietje beoordeelde met een gele kaart voor beide spelers is voor ons nog steeds niet bevatten. Tijdens deze situatie met 2x 3 veldspelers kwam Golden Oldies terug tot 2-5. Gelukkig was het Klaas Bakker die de gasten weer wat lucht gaf. Na een prima uitgespeelde aanval, waarbij Mark Kooistra niet zelfzuchtig was, wist hij het net te vinden. Een marge van 4. Dit bleek ook nog nodig. In de slotfase wist Golden Oldies nog twee keer te scoren. Met nog een dikke minuut op de klok moest dit genoeg zijn. Van de uiteindelijke 4-6 overwinning was niks gestolen.

Futsal Dragten 4 heeft nu een tijdje rust. Een aantal spelers gaat genieten van een verdiende wintersportvakantie. Na terugkomst mag de race naar de top worden hervat. Wie weet wat er allemaal nog kan gebeuren. Inmiddels is de vierde plaats bereikt, met nog een aantal wedstrijden in te halen. Het gat met de koplopers is groot. Maar opgeven doen we nooit... De eerstvolgende wedstrijd is op 7 maart. Tegenstander is dan Opende 1, de nummer 5 van dit moment.