Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Futsal Dragten 4 wint strijd der giganten (onderin)

Gepubliceerd op 17-03-2013

Futsal Dragten 4 heeft belangrijke punten gepakt voor de strijd tegen degradatie. De bezoekers uit Grootegast dielven het onderspit in een spannende wedstrijd; 4-3.

Veel hadden de gasten uit Grootegast niet in te brengen in de eerste helft van hun wedstrijd tegen Futsal Dragten 4. In deze wedstrijd tussen de twee teams die onderin de tweede klasse spelen was Futsal Dragten 4 vooral voor rust duidelijk de beter voetballende ploeg. De 3-1 ruststand was dan ook zeker niet onverdiend. De score werd in de vierde minuut geopend door Remco Bolt. Uit een vrije trap van Klaas Bakker wist hij met een afstandsschot de keeper van de tegenpartij te verrassen. Dat het vier minuten later gelijk werd uit een spaarzame aanval van GVB was verrassend maar nog niet onoverkomelijk. Voor rust werden tegenover deze treffer nog een tweetal treffers van de thuisclub gezet. In de 14e minuut zorgde Lesley Fukur met een heerlijke beweging, gevolgd door een daverend schot via de onderkant van de lat, dat Futsal Dragten 4 de verdiende voorsprong weer in handen had. Vlak voor tijd wist Sander Braaksma, met gevaar voor eigen leven, de voorsprong uit te breiden tot een ruststand van 3-1.

Na rust tapten de gasten uit Grootegast uit een ander vaatje. Dit leek wel een vaatje buskruit. Met als dieptepunt hierin de gele kaart van de keeper wegens slaan en de later een directe rode kaart voor een speler voor herhaaldelijk commentaar op de scheidsrechter. Futsal Dragten 4 kon hier niet goed mee omgaan. Een tegenstander die intimideren en provoceren belangrijker vind dan het voetbal, wat daar nou aan te doen. Het resultaat liet zich dus ook raden. Zes minuten na rust maakte GVB de aansluitingstreffer. Maar uiteindelijk bleek het dat voetballen met buskruit het niet wint van echt voetbal. Tijdens de man meer situatie profiteerde het team van Futsal Dragten. Mark Kooistra maakte van dichtbij de 4-2. Dat het uiteindelijk nog 4-3 werd was bijzaak, de drie belangrijke punten werden binnengesleept. Een mooie basis voor de wedstrijden tegen de concurrenten onderin, welke de komende weken volgen. Laten we hopen dat de tegenstanders dan wel gewoon willen voetballen. Uiteindelijk is dat wat we met z'n allen willen doen.