Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Futsal Dragten 4 wint thuis van Oranje Nassau

Gepubliceerd op 20-04-2013

Het is dat de spelers van Futsal Dragten 4 zelf twee goals weg gaven. Anders was dit de uitgelezen wedstrijd geweest om met een clean sheet van het veld te stappen. In de eerste helft wist Lesley Fukur de bal snoeihard in zijn eigen goal te schieten, en in de tweede helft lukte het keeper Taede Groenewoud een zachte bal toch in de goal te laten gaan. Twee spaarzame momenten waarop het niet goed ging bij het jonge team van Futsal Dragten.

Vanaf de aftrap was duidelijk wat de intenties waren. Met veel druk de gasten afbluffen. Dit resulteerde in de eerste vijf minuten al in een tweetal goede doelpogingen. Het was dat paal en lat een doelpunt van Jasper van Dijk in de weg stonden, anders was het al snel raak geweest. Even later was het wel raak door Lesley Fukur, helaas was dit het eerder genoemde eigen doelpunt. Gelukkig wist Sander Braaksma, met een fantastische knal in de kruising, wel het goede net te vinden. Toen een minuut later Remco Bolt met een mooi schot van afstand de keeper weer wist te verschalken stond de terechte voorsprong toch op het bord. Nog voor rust liet Lesley Fukur zien dat hij ook in de andere goal kon scoren. Met twee goals zette hij de 4-1 ruststand op het bord.

In de tweede helft bleef het eenrichtingsverkeer. Futsal Dragten 4 wist met rustig opgebouwde aanvallen de tegenstander kapot te spelen. De spaarzame tegenaanvallen werden vakkundig geneutraliseerd. Uiteindelijk wisten Lesley Fukur met twee goals en Mark Kooistra met één goal de score naar de uiteindelijke 7-2 overwinning te brengen. De score had uiteindelijk nog hoger kunnen uitvallen. Het was dat Jasper van Dijk in totaal 5 keer paal of lat in de weg stond, anders was zeker de dubbele cijfers bereikt. Maar dit mocht de pret niet drukken. Na de winterstop is het spel stukken beter dan ervoor, dit ook met de broodnodige punten tot gevolg. Komende dinsdag mag Futsal Dragten 4 proberen om tegen GVB weer 3 punten aan het totaal toe te voegen.