Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Futsal Dragten 5 behaalt eerste competitiezege van het seizoen

Gepubliceerd op 27-01-2024

Eigenlijk is het de tweede overwinning van deze jaargang, ware het niet dat door het terugtrekken van Futsal Heerenveen 2 uit deze poule de winst op dit team weer uit de boeken verdween.

 Futsal Dragten 1 opende woensdagavond de voetbalweek met een uitwedstrijd bij ZVF uit Franeker. Beide teams gingen meteen in een hoog tempo van start. De eerste (kleine) kans was voor ZVF, maar Dragten slaagde er in om als eerste het scorebord te laten bedienen. ZVF was gedurende de eerste helft wel wat dreigender, maar tot echt gevaarlijke situaties leidde dat niet. Veelal eindigden hun doelpogingen naast de verkeerde kant van de paal of kon de Dragtster keeper redding brengen. Een snel uitgevoerde Dragtster counter werd uiteindelijk met een combinatie over meerdere schijven beloond met de 0-2. In de tweede helft zette ZVF meer druk en Dragten werd teruggedrongen op de eigen helft. De aanvalsdrang resulteerde dan ook in de 1-2 (33e min.) en enkele minuten later ook de 2-2. Vlak voor tijd kon een Dragtster doelpunt nog net worden voorkomen, toen de bal vlak voor de doellijn gekeerd werd door een verdediger.

De drie thuiswedstrijden op vrijdagavond verliepen ronduit teleurstellend. Futsal Dragten 7 kwam als eerste binnen de lijnen en kon tegen Drachtster Boys de goede bedoelingen niet omzetten in doelpunten. Dat deden de gasten wel en zij namen via goede combinaties halverwege de wedstrijd al een ruime voorsprong: 0-4. In de tweede helft viel nog slechts één doelpunt en die kwam ook op naam van de gasten. Eindstand: 0-5.

Futsal Dragten 8 ontving met ONT/CHZ 5 de ‘andere buren’ uit Drachten. Deze wedstrijd ging vooral in de eerste helft gelijk op, waarbij Dragten tweemaal een voorsprong weer zag verdwijnen. In de slotminuut kwam ONT/CHZ met 2-3 voor het eerst op voorsprong. De tweede helft was nog maar net begonnen, toen deze voorsprong met een vierde doelpunt werd vergroot. Een -terecht- gegeven strafschop bracht de spanning weer volledig terug en in een Dragtster poging om de stand weer gelijk te trekken viel de bal aan de andere kant van het veld tegen het net. Even later werd daar nog een doelpunt aan toegevoegd en zo eindigde de wedstrijd in 3-6.

Voor zowel Futsal Dragten 2 als Drs. Vijfje 2 was het al een tijdje geleden, dat men de voetbalschoenen kon aantrekken. Na ruim anderhalve maand mochten die weer uit de kast worden gehaald voor een onderling treffen. Er werd een aantrekkelijk schouwspel op de mat gelegd, waarin de gasten de bovenliggende partij waren. Toch kon Dragten de gasten lange tijd van scoren afhouden en kwamen er zelf regelmatig gevaarlijk uit. In de 19e minuut was het met de 0-1 dan toch raak, even later gevolgd door een tweede doelpunt. Na de korte pauze kwam FD met de aansluitingstreffer weer terug in de wedstrijd (30e min) en zette volop druk om de gelijkmaker te bewerkstelligen. Halverwege deze tweede helft werd vanaf zo’n twintig meter een kanonskogel afgevuurd, die achter de verbouwereerde keeper tegen het net tot stilstand kwam: 1-3. Drs. Vijfje kreeg daarna mogelijkheden om de score uit te breiden, maar slaagde daarin niet.

Ook voor Futsal Dragten 5 was het anderhalve maand geleden, dat de laatste competitiewedstrijd werd gespeeld. Twee weken geleden speelde men wel de tussenronde in het KNVB-bekertoernooi, waarin nipt (2-3) werd verloren van Roden 4. De positieve uitstraling uit die wedstrijd werd meegenomen naar Sportcentrum Drachten, waar ONT/CHZ 2 wachtte. De dadendrang van Dragten was toch wel enigszins verrassend voor de thuisploeg, want men kreeg het niet voor elkaar om te scoren. Dragten wist daarbij wel waar het doel stond. De 0-2 ruststand gaf hoop op een goed resultaat. In de tweede helft werd de tussenstand met nogmaals twee doelpunten verdubbeld, voordat ONT/CHZ kon tegenscoren. Het slotakkoord was echter weer voor Futsal Dragten, dat de eindstand op 1-5 bepaalde. Na het onbegrijpelijke vertrek van Futsal Heerenveen 2 uit de competitie -zij mochten half december ‘gewoon’ opnieuw beginnen in de 3e klasse- kon dan eindelijk de driepunter worden bijgeschreven. Hopelijk komt ONT/CHZ 2 niet op het idee om zich ook terug te trekken uit deze competitie.  

De komende week zijn er voor Futsal Dragten uitsluitend wedstrijden op de vrijdag, waarbij overigens alle teams in actie zullen komen. In sporthal De Drait zullen vier wedstrijden worden gespeeld.