Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Futsal Dragten 5 geeft wedstrijd in vijf minuten weg

Gepubliceerd op 05-02-2013

Maandag 4 februari mocht Futsal Dragten 5 aantreden in de sporthal in Damwoude tegen Broekster Boys 4. De thuiswedstrijd was eerder dit seizoen in een gelijkspel geëindigd, dus er viel wat te halen. Toch kwamen de mannen zonder punten thuis.

Niet voor het eerst dit seizoen kwam Futsal Dragten al snel op voorsprong. Binnen één minuut wist Zaag een uitstekende individuele actie te bekronen met een doelpunt. Ook de minuten daarop bleef Futsal Dragten 5 de bovenliggende partij. Echter werd dit overwicht niet uitgedrukt in doelpunten, en na een minuut of tien wist Broekster Boys langszij te komen; 1-1. Dit gaf de mannen uit Damwoude de kracht om de druk verder op te voeren op de verdediging van Futsal Dragten 5. Niet lang daarna lag namelijk ook de 2-1 achter de stand-in van Roekenest; Mark Meeuwis. Maar opnieuw wist Zaag, die persoonlijk een uitstekende pot speelde, het net te vinden; een individuele actie resulteerde in een droge punter die snoeihard in het dak van het doel werd geschoten. Ondertussen had 2/3 al een gigantische kans gemist door alleen op de keeper af tegen de doelman aan te schieten, en Toivonen had het houtwerk ook al een aantal keer geteisterd. Desalniettemin was de gelijkmaker een feit, en moest er nog twee minuten gespeeld worden om de rust te halen. Helaas is een wedstrijd controleren niet het sterkste punt van de Dragtsters, want één minuut voor tijd scoorde Broekster Boys opnieuw, en ging men de rust in met een 3-2 achterstand.

In de rust gaf coach/speler Jari, die coach Oh Oh Sjonnie verving, aan dat er minder gejaagd moest worden, en dat we meer ons moment moesten afwachten. Zoals vanouds wilde Jari het team het goede voorbeeld te geven, en draafde meteen de hele zaal door om druk op de tegenstander uit te oefenen. Futsal Dragten 5 was door deze dwaze actie dusdanig verward, dat iedereen maar besloot als een kip zonder kop achter hun tegenstander aan te rennen, en zo Broekster Boys optimaal de ruimte gaf om te counteren. Nadat Zaag eerst nog het derde karteltje aan zijn Zaag mocht bijschrijven door de 3-3 te maken, ging het finaal mis met Futsal Dragten 5. Binnen vijf minuten wist Broekster Boys vier keer te scoren, door de bal te onderscheppen en simpel bij de verdediging weg te lopen. Zo stond met nog ruim vijftien minuten te spelen, een schierlijk onoverbrugbare tussenstand van 7-3 op het bord. Desondanks gaven de heren van Futsal Dragten niet op, en bleven hartstochtelijk zoeken naar aansluiting. Zo waren Jari, 2/3 en Slakje betrokken bij een oogstrelende aanval die uitstekend werd gepareerd door de uitblinkende keeper van Broekster Boys, en was Toivonen ook een aantal keer gevaarlijk van afstand. Zo'n acht minuten voor tijd knalde de Postbode de bal achter het net en maakte de wedstrijd weer enigszins spannend; 7-4. Maar toen vlak daarna keeper Mark Meeuwis met zijn sjoekelade-been een intrap nam, en deze prompt inleverde bij de tegenstander die zo in een leeg goal kon scoren, was de wedstrijd gespeeld; eindstand 8-4.

De volgende wedstrijd is op 27 februari tegen koploper ASC.