Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Futsal Dragten 5 pakt tweede driepunter

Gepubliceerd op 13-04-2013

Tolbert 1 thuis, altijd lastig. Dat zegt meer over het 5e, dan over Tolbert. Er gingen dit seizoen behoorlijk veel wedstrijden verloren, maar vanavond vielen de puzzelstukjes weer eens op hun plaats en werd er 7-2 gewonnen. Regelmatig had Futsal Dragten 5 dit seizoen in de kleedkamer, in de kantine en soms zelfs thuis bezoek van iemand. Deze “iemand” was het degradatiespook. Waar hij eerst, hier en daar hardhandig, de deur uit werd gezet is hij nu volledig geïntegreerd bij het 5e. Hij zit op de bank tijdens de wedstrijden, en drinkt zelfs zo nu en dan een biertje mee in de derde helft. Tegen Tolbert was hij er ook bij, in tegenstelling tot Jeen, Jules (beiden werk) en Paul (knibbel en vrouw). Onze keeper De Roek had helaas een blessure maar Taede Groenewoud was bereidt het o zo vaak gebombardeerde doel te verdedigen. Ook “good old” Wietze Moedt werd van stal gehaald om de aanvallende intenties van het 5e van extra kracht en inspiratie te voorzien.

De eerste helft begon aftastend, waar Tolbert probeerde het initiatief te nemen. Voor de nummer 10 van de ranglijst leek er wat te halen, dachten ze. Toch duurde het tot de 15e minuut voordat er gescoord werd. Een actie voorin ging fout, niet iedereen liep mee en jawel, het stond 0-1. Vlak daarna liet Niek echter zien het hier niet mee eens te zijn, en na een leuke passeeractie stormde hij op het doel af. Erwin stond klaar bij de tweede paal, maar Niek besloot voor eigen geluk te gaan. Zijn verklaring hiervoor was achteraf, en ik citeer : “Ja, nou omdat Erwin daar bij die tweede paal ging staan, ging de keeper ook een beetje naar links, en zag ik een gaatje om hem binnen te schieten”. Bij de 1-1 stand kreeg Futsal Dragten zowaar wat meer zelfvertrouwen en begon het beter te voetballen. Dit resulteerde nog voor rust in de 2-1 van Wietze Moedt.

In de eerste helft werd er voornamelijk door de verdedigers nogal eens een bal verkeerd geraakt en over de zijlijn gespeeld. Coach Sjonnie betitelde dit in de rust als “te hard inspelen” Niet meer doen dus, tweede helft. In de tweede helft wilde Futsal Dragten 5 snel het signaal afgeven dat er niets te halen viel voor Tolbert, en Niek ging zowaar ballen afgeven. De eerste beste keer dat hij dit deed, betekende het ook direct een doelpunt. De bal breed op Bas was op maat (Bas heeft het nog gecontroleerd en berekend) en dit betekende alweer de 3-1. Normaliter dit seizoen hadden we na deze 3-1 er weer vier om de oren gekregen, maar FD 5 kwam zowaar op 4-1. Wietze Moedt onderschepte de bal, en zag Erwin bij de tweede paal staan. De verdediger van Tolbert had allang in de gaten dat deze bal er natuurlijk in zou gaan, en trapte hem er zelf wel in. Na deze periode bleef de stand lange tijd onveranderd, en Tolbert raakte meer geïrriteerd en gefrustreerd. Ondanks dat de aanvoerder een FC Groningen aanvoerdersband droeg, leken er ook onbewuste bewondering voor PSV te zijn want er werd nogal wat Strootman en Van Bommel gedrag vertoond. Alles werd de schuld van de scheidsrechter, die zich dan ook maar in deze rol schikte. Twee spelers kregen geel, altijd makkelijk als de tegenstander er qua aantallen met 50% op achteruit gaat.Tolbert kwam nog wel op 4-2, en de spanning leek terug te komen, vooral toen ook Michel geel kreeg. In een alles of niets offensief dacht de, overigens erg kleine, keeper van Tolbert het verschil te gaan maken. Dit deed hij ook, maar dan, voor Tolbert althans, in negatieve zin. De eerste keer toen hij te ver voor zijn doel stond, zag Niek weer dat “gaatje” en schoot de 5-2 binnen. De 6-2 verdient toch enige extra aandacht. Wietze Moedt flikte een “Bergkampje” vanaf eigen helft toen hij ook zag dat de keeper toch wel erg ver mee naar voren was. (http://www.youtube.com/watch?v=dlKgCYalLIY).In de laatste minuut werd het nota bene, eerlijk wier, ook nog 7-2 door wederom een lobje van Wietze Moedt. Tolbert was nu “helemaal de weg kwijt”, en ook de keeper kreeg nog geel. De wedstrijd was echter al gespeeld, met een 7-2 als eindstand was het tijd voor de derde helft. En in die helft is Futsal Dragten 5 nog altijd de onbetwiste koploper en favoriet voor de titel, beker en kantinebeheerder.