Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Futsal Dragten 5 pakt tweede punt in laatste wedstrijd van 2012

Gepubliceerd op 01-12-2012

Futsal Dragten 5 heeft een punt overgehouden aan de laatste wedstrijd voor de winterstop. In sporthal de Drait werd er 2-2 gelijkgespeeld tegen de nummer 5 van de competitie; ONT/CHZ 1.

De eerste helft kon betiteld worden als afwachtend en aftastend. Beide teams hadden de verdediging goed op orde, en het was dan ook lastig om echt uitgespeelde kansen te creëren. ONT/CHZ was voornamelijk gevaarlijk door counters, en vanuit de kant van Futsal Dragten waren met name Paul en Niek gevaarlijk door goed te combineren. De eerste helft werd echter afgesloten met een 0-0 tussenstand.

De tweede helft begon Futsal Dragten goed; Jules onderschepte tijdens de opbouw van ONT/CHZ de bal, die Bas de diepte instuurde. Hij wist de keeper te verschalken met een geplaatste bal in de korte hoek; 1-0. Vanaf dat moment probeerde ONT/CHZ de druk op te voeren, maar wist vooralsnog niet tot scoren te komen. Vanaf het moment dat de keeper ook ging mee voetballen, ongeveer 10 minuten voor het einde, werd ONT/CHZ steeds gevaarlijker, en het was dankzij een uitstekend keepende Roekenest dat de nul nog op het scorebord bleef staan. Ook een bal die, al dan niet, achter de lijn door Roekie werd weggeslagen, werd niet als doelpunt beoordeeld door de scheidsrechter. Zat het geluk Futsal Dragten 5 eindelijk een keer mee dit seizoen? Het antwoord op deze vraag werd duidelijk in de laatste 5 minuten; door slecht uitverdedigen aan Dragtster kant wist ONT de gelijkmaker te produceren. Vanaf een meter of tien werd de bal hoog over alle spelers geschoten, en Roekenest kansloos te laten. Futsal Dragten liet het er echter niet bij zitten, en ging op zoek naar een nieuwe voorsprong. Deze vechtlust werd beloont met de 2-1, die uitstekend vanuit de draai werd binnengeschoten door Niek. Met nog 2 minuten te spelen dacht Dragten dat de buit wel binnen was, maar niets bleek minder waar. Opnieuw zette ONT/CHZ aan, en vlak voor de laatste minuut in ging kwam de 2-2 tot stand. Opnieuw een afstandsschot waarbij de spits die voor Roekenest stond handig over de bal heen sprong en zo iedereen op het verkeerde been zette. Dit was tevens de eindstand.

Nu het kalenderjaar voor Futsal Dragten 5 gespeeld is, kan de tussenbalans opgemaakt worden: 10 wedstrijden en 2 punten, iets waar van te voren niet op gerekend was. Echter kan Futsal Dragten bouwen op het spel dat de laatste weken is vertoond, en gaat iedereen vol goede moed het jaar 2013 in. Doel; degradatie voorkomen!