Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Futsal Dragten 5 raakt uit de flow

Gepubliceerd op 23-03-2013

Voor Futsal Dragten 5 is elke wedstrijd nu belangrijk. Er moeten punten gepakt worden om van de laatste plaats af te komen. Gelukkig zit het team sinds 2 weken geleden in een flow; met een zegereeks van 1 wedstrijd. Dit was echter niet genoeg voor een overwinning tegen de Harkema 4.

De eerste helft begon gelijkopgaand. De Harkema kwam al snel op 2-0, maar Futsal Dragten liet zich niet uit het veld slaan. Het vroege tegendoelpunt bleek een wake-up call voor de verdediging, want hierna stond het verdedigend grotendeels goed in de eerste helft. Futsal Dragten kwam op 2-1 door Zaag, en kwam vlak daarna zelfs tot 2-2 doordat Toivonen zijn bosk hier tegen de bal aanzette, en met een knappe kopbal dus de gelijkmaker op het bord zette. Maar zoals gezegd; niet de hele eerste helft stond Futsal Dragten verdedigend goed. In de laatste 5 minuten wist De Harkema nog drie keer te scoren, omdat er diverse Dragtsters stonden te slapen achterin. Ruststand; 5-2.

Coach Oh Oh Sjonnie hamerde in de korte rust op de concentratie, verder voetbalden we prima. In de tweede helft bleek deze boodschap aanvankelijk aan dovemansoren gericht. De Harkema voetbalde al snel naar 6-2. Een onterechte gele kaart aan Dragtster zijde hielpen hier ook aan mee; Zaag kreeg geel voor een overtreding terwijl de bal vlak ervoor al een halve meter de zijlijn was gepasseerd, als het überhaupt al een overtreding was. Echter zou de scheidsrechter zich pas aan het einde van de wedstrijd van zijn slechtste kant laten zien. De Postbode bracht de score in de achttiende minuut nog terug tot 6-3 met een frommelgoal, maar toen de 7-3 viel met nog vijftien minuten op de klok, leek het wel een gedane race. Echter had Toivonen andere plannen; eerst maakte hij met twee uitstekende individuele acties de verdediging van de Harrekieten gek, en bracht hij de stand terug tot 7-5. Toen Zaag ook nog een keer een duit in het zakje deed door de 7-6 te scoren, werd het nog ongemeen spannend. Harkema wankelde, en Futsal Dragten voelde dat er nog wat te halen viel. Dat gebeurde ook uiteindelijk, want opnieuw Toivonen snoeide de bal in het net achter de Harrekieter keeper nadat hij op magistrale wijze twee verdedigers in de luren had gelegd. Met nog vier minuten op de klok leek het een echte thriller te gaan worden, maar deze zou uiteindelijk eindigen in een anti-climax. Opnieuw werden de Dragtsters benadeeld met een onterechte gele kaart; Beukenoot kreeg geel voor een zuivere tackle op de bal. Harkema wist aanvankelijk geen gaatje te vinden in de verdediging, maar door een lullig schot vanuit een hoek waaruit nooit gescoord mag worden, werd Roekenest toch gepasseerd; 8-7. Dragten wilde op zoek naar de gelijkmaker, maar toen Zaag met een ongelukkige verdedigende actie zichzelf zwaar blesseerde, werd het spel even stilgelegd. De scheidsrechter vond echter dat hij zo snel mogelijk van het veld moest, zodat er doorgevoetbald kon worden, en gaf ook aan dat "zijn klokje" gewoon doorliep. Hij vond het blijkbaar belangrijker om op tijd thuis te zijn, dan zich om het welzijn van de spelers te bekommeren. Nadat zijn opmerking wat kritiek vanuit Dragtster zijde had opgewekt, vond de scheidsrechter het welletjes en floot hij af voor de wedstrijd, ook al gaf de tijdwaarnemer aan dat er nog 1 minuut en 40 seconden te spelen was. Met de scheidsrechter viel verder ook niet meer te praten, want drie minuten later was hij al uit de sporthal verdwenen, zonder zich te bekommeren om Zaag, die nog steeds kermend van de pijn op de vloer van de sporthal lag.

De eindstand was dus 8-7 in het voordeel van Harkema, maar absoluut dieptepunt was de respectloosheid van de scheidsrechter voor een zwaar geblesseerde speler. Zaag is uiteindelijk naar het ziekenhuis gegaan, waar een gescheurde knieband werd geconstateerd. Nu gaat het de afgelopen maanden bij het voetbal veel over "Zonder respect geen voetbal", maar wat deze scheidsrechter heeft laten zien geeft nog maar eens aan dat het probleem niet alleen bij de voetballers ligt.