Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Futsal Dragten 7 de sterkste in onderling duel

Gepubliceerd op 03-11-2012

Beide teams van Futsal Dragten willen meedoen om het kampioenschap in de vierde klasse 07, dus er moest gewonnen worden wilde men aansluiting houden met de concurrentie. Futsal Dragten 7 begon beter aan de eerste helft; een schot van André Landman belandde op de lat, en een schot van Erwin Zandberg spatte uiteen op de paal. Toch scoorde Futsal Dragten 8 als eerste. Rene Mellema scoorde de 1-0 na een goed opgezette counter. Lang liet de gelijkmaker echter niet op zich wachten; Jelmer Hoekstra scoorde twee minuten later de 1-1 na een scrimmage in het vijf-meter gebied. Er werd gepassioneerd gevoetbald, alleen zorgvuldigheid aan beide kanten ontbrak waardoor er veel balverlies werd geleden. Echter zorgde Mauro Fukur voor het mooiste moment van de wedstrijd; in de 17e minuut van de eerste helft weet hij twee verdedigers van zich af te schudden, en vanaf een meter of zes met zijn linkervoet de bal snoeihard in de kruising te schieten. 2-1 was ook de ruststand.

Na rust kwam er als eerste het bericht van de scheidsrechter dat alle kousen opgetrokken moesten worden. Nadat iedereen dit gedaan had, kon de wedstrijd worden hervat. In de tweede helft tapte Futsal Dragten 7 uit een ander vaatje. In plaats van gecontroleerd afwachten werd er vroeg druk op de bal gezet, waar Futsal Dragten 8 geen raad mee wist. Joost Pragt scoorde dan ook in de 4e minuut na rust de 2-2. Futsal Dragten 8 bleef echter ook kansen creëren, en het was te danken aan de goed keepende Richard Claus dat Futsal Dragten 7 niet weer op achterstand kwam. Futsal Dragten 7 werd echter beter en beter, wat er voor zorgde dat Ruben Kluijver de 2-3 kon maken. Een minuut later wist Andre Landman zelfs de 2-4 te maken, waardoor de organisatie even weg was bij Futsal Dragten 8. Hier profiteerde Sander de Vries optimaal van door weer een minuut later de 2-5 te maken met een geplaatst afstandsschot. Hierdoor was het geloof weg bij Futsal Dragten 8, en de 2-6 van Sipke Merkus, de 2-7 van Erwin Zandberg en de 2-8 van Joost Pragt waren slechts voor de statistieken.

Een leuke onderlinge wedstrijd om naar te kijken resulteerde in een verdiende, maar wellicht iets geflatteerde 2-8 overwinning voor Futsal Dragten 7. Hun volgende tegenstander is Futsal Cambuur 5 op 16 november, en de eerstvolgende wedstrijd voor Futsal Dragten 8 is op 9 november tegen ONT/CHZ 3.