Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Futsal Dragten 7 heeft primeur in de nieuwe Drait

Gepubliceerd op 09-09-2023

We hebben er precies zestien maanden naar uitgekeken! Nadat per 01 mei vorig jaar de deuren van sporthal De Drait werden gesloten, gingen die deze week weer open. Maar wel nadat er in die periode een volledige afbraak en nieuwbouw was gerealiseerd!

En dan is het eerst even wennen. Alles is nieuw en anders, maar wel erg mooi! Een gezellig ingerichte kantine, goede (uitstekende!) kleedkamers en -nog belangrijker- een heerlijke hal om in te spelen. En zo verscheen de datum 8 september op de kalender: de dag, dat Futsal Dragten terug was op de plek, waar het precies 15 jaar geleden begon. We zijn terug op onze oude locatie en daar zijn we méér dan blij mee!

8 september 2023… de eerste wedstrijden van het nieuwe seizoen stonden genoteerd en dat waren traditiegetrouw bekerwedstrijden. Als eerste mocht Futsal Dragten 3 aantreden voor hun wedstrijd tegen Hoofdklasser Exstudiantes 1 uit Groningen. Was het toeval, dat uitgerekend FD 3 eind april 2022 als laatste team een wedstrijd speelde in de oude sporthal en nu in de nieuwe hal het spits mocht afbijten? Hoe dan ook, er werd door beide teams een heerlijke pot voetbal op de mat gelegd. Ondanks de aanvallende aspiraties van de thuisploeg, nam Exstudiantes in de 6e minuut de leiding en verdubbelde die stand halverwege de eerste helft. Maar Dragten vocht zich terug in de wedstrijd en bij rust was de stand alweer gelijkgetrokken. In de tweede helft was er een nieuwe voorsprong voor de gasten, die uiteindelijk ook niet meer uit handen werd gegeven. Enigszins geflatteerd eindigde de wedstrijd in 3-6 en was het bekertoernooi voor FD 3 na één wedstrijd al weer ten einde.

Futsal Dragten 2  ontving daarna zvv Urk 2. Daar waar Exstudiantes 1 competitiegenoten zijn van FD 2, was het nu andersom. De voormalige polderbewoners komen in competitieverband uit bij FD 3 en dus zullen ze in de loop van dit seizoen nogmaals de reis naar Drachten maken. In deze wedstrijd ging het vrijwel steeds gelijk op, waarbij de grootste kansen toch wel voor de thuisploeg waren. Desondanks stond er bij rust nog steeds de brilstand op het bord en begonnen beide teams vol goede moed aan de tweede helft. Ook daarin bleven doelpunten lange tijd uit en werd al even gedacht aan het nemen van penalty’s. Zover kwam het niet, want Urk wist in de 43e minuut de bal, bijna vanaf de achterlijn in de korte hoek in het doel te krijgen: 0-1. Ondanks aandringen en het meespelen van de Dragtster keeper als vijfde aanvaller bleef deze minimale stand tot het einde staan.

Met TLC 3 als tegenstander mocht ook Futsal Dragten 7 haar opwachting maken in de nieuwe hal. Al vroeg in de wedstrijd nam FD een 1-0 voorsprong, die vrij snel weer door TLC werd tenietgedaan. Daarna ging het spel voortdurend op en neer en was het wachten op een volgend doelpunt. Die kwam er in de 17e minuut voor de thuisploeg en met deze 2-1 werd er ook gerust. Ook de tweede helft leverde in eerste instantie geen doelpunten op, totdat de voorsprong in de 35e minuut werd uitgebreid naar 3-1, die ruim vijf minuten later naar een marge van drie werd getild. TLC kwam met een doelpunt nog wel wat terug, maar het slotakkoord was weer voor Dragten. In de slotseconden van de wedstrijd werd de eindstand op 5-2 bepaald. Futsal Dragten 7 had daarmee de primeur, dat als eerste het veld afstapte met een overwinning in de nieuwe Drait.

Als laatste wedstrijd van de avond stonden de teams van Futsal Dragten 8 en ONT/CHZ 4 tegenover elkaar. Tijdens deze wedstrijd tussen de plaatsgenoten leden beide teams vaak onnodig balverlies, juist op het moment dat een veelbelovende aanval ontstond. ONT/CHZ nam in de eerste helft de leiding en wist nog voor rust een tweede doelpunt te maken. Toen in het tweede bedrijf ook nog de 0-3 viel, was duidelijk dat het moeilijk zou worden om nog terug te komen in de wedstrijd. De 1-3 gaf toch nog weer hoop, maar verder kwam Dragten niet. De scheidsrechter wilde al voor het einde van de wedstrijd fluiten, maar liet toch nog twee seconden doorspelen. Precies genoeg voor de uiteindelijke 1-4 eindstand.

Komende vrijdag zullen in De Drait nog twee bekerwedstrijden worden gespeeld, aangevuld met twee competitiewedstrijden en daarnaast nog twee uitwedstrijden. Kortom, we zijn weer begonnen en terug in De Drait!!!