Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Futsal Dragten 7 sluit seizoen af

Gepubliceerd op 23-06-2023

Het is nog maar enkele jaren geleden, dat de diverse competities al begin mei waren afgelopen. Nu hebben we de langste dag van het jaar al gehad en nóg was er een wedstrijd gepland.

Deze twijfelachtige eer was voor Futsal Dragten 7, dat vrijdagavond de grens met de provincie Groningen overstak om in sporthal De Holten in Marum (eindelijk) hun laatste wedstrijd van het seizoen te spelen.

Natúúrlijk had deze wedstrijd tegen Futsal Marum 3 niet meer gespeeld hoeven worden. Net zoals enkele andere wedstrijden in deze 3e klasse 13. Zoals het zo netjes heet: het was een wedstrijd om des keizers baard. Maar aan de andere kant: toch nog even voetballen kan geen kwaad, ook al nodigen de buitentemperaturen uit voor een andere bezigheid.

In deze wedstrijd waren beide teams goed aan elkaar gewaagd en ondanks enkele opgelegde kansen bleef het scorebord lange tijd onaangeroerd. In de 20e minuut vond Marum dan toch een gaatje en tekende voor 1-0.

De tweede helft leek een kopie te worden van het eerste bedrijf. Tot in de 31e minuut de gelijkmaker werd gescoord. Daarna ging het ineens lopen bij beide teams en werd de doelpuntenmachine uit de kleedkamer gehaald. Zes minuten later stond het al 3-2 en na balverlies op de middellijn wist Marum de uitlopende Dragtster keeper met een bekeken schot te omzeilen om de bal precies tussen de palen te laten stoppen: 4-2.

Dragten probeerde met haar meespelende keeper de druk te verhogen en met 4-3 kwam er weer hoop op minimaal een punt. Met nog een paar minuten te gaan verdampte die kans weer na de 5-3, wat ook de eindstand bleek te zijn.

En zo kwam er een eind aan het lange seizoen, dat in de laatste dagen van augustus vorig jaar was begonnen. En wat was destijds de eerste competitiewedstrijd van het seizoen? Juist ja… Futsal Dragten 7-Futsal Marum 3. Uitslag destijds: 3-5.

De cirkel lijkt rond…..