Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Futsal Dragten 7 stoorzender bij Stânfries

Gepubliceerd op 07-06-2024

Ook al is Futsal Dragten 7 op de laatste plaats geëindigd in de competitie, toch heeft men een stevige stempel gedrukt op het verloop daarvan. Door de uitslag van vrijdagavond moet de tegenstander nogmaals vol aan de bak.

Futsal Dragten 7 reisde vrijdagavond naar Appelscha om alsnog de uitwedestrijd tegen Stanfries 1 te spelen. Dat was nodig, omdat het thuisteam nog volop kans heeft op het kampioenschap.

Stânfries dacht ‘wel even’ met ruime cijfers van Dragten te kunnen winnen, maar daarvan kwam men van een koude kermis thuis. Een goede eerste helft aan Dragtster zijde eindigde in een voor de thuisploeg zenuwachtige 1-1 ruststand. In de 34e minuut kwam Stânfries met 2-1 weer op voorsprong. Dragten hield de wedstrijd lang spannend, totdat het tussen de 41e en 45e minuut ineens erg snel ging. Ineens trok men een blik met doelpunten open en stond het plotseling 6-1. Men had nu nog één doelpunt nodig voor een meer gunstige uitgangspositie. De mannen van FD 7 hielden echter de rug recht en werkten daar niet aan mee. Ondanks de lange ‘laatste minuut’ bleef de tussenstand ongewijzigd.

Door deze 6-1 overwinning werden door de thuisploeg weliswaar drie punten bijgeschreven, toch kon men een teleurstelling niet verbergen. Met één doelpunt méér zou volgende week bij Futsal Marum 3 een gelijkspel volstaan om het kampioenschap te vieren. Nu is dat echter niet voldoende, omdat zowel het puntenaantal als het doelsaldo precies gelijk is. Marum heeft echter meer doelpunten gescoord. Wat had men tegen FD 7 graag het zevende doelpunt op papier gezet…

Futsal Dragten 7 heeft er voor gezorgd, dat jaargang 2023-2024 tot de laatste seconde spannend blijft. Waarvoor hulde!