Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Futsal Dragten 8 bindt Holwerd 2 aan de zegekar

Gepubliceerd op 27-11-2014

Futsal Dragten 8 heeft goede zaken gedaan in de uitwedstrijd tegen Holwerd. Op een woensdagavond in het hoge noorden werden er drie punten meegenomen, waardoor de zegereeks inmiddels al uit vier wedstrijden bestaat.

Je kan je leukere avonden bedenken, wanneer je 45 minuten moet rijden om vervolgens 50 minuten te voetballen, en tot slot weer 45 minuten in de auto moet zitten. Dit overkwam Futsal Dragten 8 afgelopen woensdag. De verste tegenstander van dit seizoen resideert in het pittoreske Holwerd, en bivakkeerde op een vijfde plaats in de competitie. Verder was er niet veel bekend over dit, wat later bleek, jonge team. Vanwege de afwezigheid van Sturt en Martin werd Ismael bereid gevonden mee te reizen. Vooraf werd de tactiek besproken, en gaf coach Sjonnie de gebruikelijke aanwijzingen. Coach Paul mompelde ook nog iets, maar leek er niet echt bij met zijn hoofd. Want Paul is nog steeds V. V? Jaja, héél erg V.

Dan de wedstrijd; deze begon redelijk afwachtend. De ploegen moesten wennen aan elkaar, waarbij Futsal Dragten wel het beste van het spel had. Deze probeerde met compact verdedigingsspel en verzorgd combinatievoetbal het Holwerdse doel te bestoken. Holwerd beperkte zich met name tot de lange bal, in de hoop één van de grote spitsen te bereiken. De tactiek van Futsal Dragten bleek uiteindelijk het best; na zo'n 12 minuten besloot Niek op één van zijn gebruikelijke avontuurtjes te gaan. Na wat kap en draai werk wist hij uiteindelijk de keeper te verschalken met een schot van ongeveer een meter of acht; 0-1. Deze treffer werkte bevrijdend voor Futsal Dragten; het begon steeds beter te voetballen, en Holwerd kwam er nog maar sporadisch uit. Het duurde dan ook niet lang totdat Futsal Dragten de voorsprong uitbouwde. Niek vond via een intrap Teppy, die de bal aannam, en de bal onberispelijk in de verre hoek schoot. Toen Niek niet veel later met een hard afstandsschot ook nog de 0-3 maakte, leek het een makkelijk avondje te worden in sporthal de Ynset. Helaas zien we de afgelopen seizoenen het dan wel vaker bij Futsal Dragten 8 dat er wat gemakzucht in het team sluipt, waardoor de tegenstander weer de aansluiting kon vinden. Dit gebeurde dan ook vlak voor rust, ook al had gemakzucht hier niets mee te maken. Er werd opnieuw een lange bal van achteruit gespeeld door Holwerd, en omdat Appie maar 1,32 meter is, was hij niet in staat de bal weg te koppen. De spits van Holwerd was ondertussen uit de rug van Appie weggeslopen, waardoor hij zijn hoofd wel tegen het leer aan kon krijgen, wat resulteerde in een prachtige kopgoal. 1-3 was dan ook de ruststand.

In de tweede helft besloot Holwerd het over een andere boeg te gooien; er werd minder afwachtend verdedigd, en vroeger pressie uitgeoefend op de Dragtster verdediging. In de beginfase van de tweede helft wist Dragten hier geen raad mee. Er werd minder gecombineerd, en het spel speelde zich meer en meer af op de Dragtster helft. De aansluitingstreffer kon dan ook niet uitblijven; met een leep afstandsschot vanuit de hoek werd Roekenest, die overigens een puike wedstrijd keepte, verrast en kon dus weer de bal uit het net vissen. Niet veel later werd de Dragtster nachtmerrie werkelijkheid en stond zelfs de 3-3 op het bord. Echter leek Holwerd na deze gelijkmaker te gaan twijfelen; wordt het doordrukken of toch het gelijke spel consolideren? De keuze leek te vallen op het tweede; er werd niet meer zo fanatiek naar voren gevoetbald als in de eerste tien minuten van de tweede helft, waardoor Dragten weer beter in haar spel kwam. Naar mate de tweede helft vorderde werd de Holwerdse goalie meer en meer bestookt met schoten van onder andere Ismael, Teppy, Niek en Bas. Maar elke keer stond de prima keepende nummer 1 van Holwerd succes in de weg, en anders bracht de paal wel redding. Er werd zelfs nog een goal van Bas afgekeurd omdat de scheidsrechter had gefloten voor een overtreding van Holwerd, daar waar het toepassen van de voordeelregel beter op zijn plaats was geweest. Gelukkig besloten verdedigers Appie en Jules maar het goede voorbeeld te geven. Appie pikte een afvallende bal op, en had een sublieme pass in huis die Jules alleen voor de keeper zette. Oog in oog met de doelman faalde de Talibanstrijder niet, en schoot droog de bal in het zijnetje. Appie bleek later in het duel helemaal een sleutelrol te gaan vervullen; vanuit een kansrijke positie ramde hij een vrije trap langs de muur en goalie van Holwerd, die de bal alleen maar voorbij hebben horen komen. Echter kon er niet lang genoten worden van deze 3-5 voorsprong. Want Appie kreeg vlak na deze goal een terechte gele kaart door een Holwerdaan een kansrijke doelpoging te ontnemen, waardoor er een man-meer situatie ontstond in het voordeel van Holwerd. Lang duurde deze situatie niet, want Holwerd wist al vrij snel de 4-5 binnen te prikken. Gelukkig bleek dit ook, met nog zo'n 3 minuten op de klok, het laatste wapenfeit van Holwerd, waardoor de buit binnen was.

Er werd op de terugreis nog uitgebreid nagesproken over deze overwinning, en er werd nog een biertje gedronken in stamkroeg en trouwe sponsor 't Hoekje op de Handwerkerszijde te Drachten. Iedereen het er wel mee eens was dat er gewoon 40 minuten uitstekend is gevoetbald door Futsal Dragten 8. De eerste 10 minuten van de tweede helft was Futsal Dragten bijna fataal geworden, maar gelukkig staan er elke keer weer een andere speler op die het beslissende doelpunt voor zijn rekening neemt.

De teamstatistieken van Futsal Dragten 8 zijn weer bijgewerkt; Niek komt met zijn twee doelpunten op 7, waardoor hij nog één doelpunt achter Bas staat. En met zijn assist van deze wedstrijd staat Niek nu alleen eerste in het assist-lijstje met 5 assists.